“Akıl Fikir Kitabım-2” raflarda

Ekim 14, 2022

“Akıl Fikir Kitabım-2” raflarda

Aygül Bahar Yılmaz’ın yazdığı, Güneş Bloedorn’un resimlediği  “Akıl Fikir Kitabım-2”, 8 ve üzeri yaş grubu için Tudem Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Say, sırala, karala, kurcala! 

Aygül Bahar Yılmaz’ın yazıp, Güneş Bloedorn’un resimlediği Akıl Fikir Kitabım‘ın ikinci halkası yine yaratıcı düşünme etkinlikleriyle dolup taşıyor; bu kez hafıza, matematik, görsel, yazınsal ve planlama odaklı çalışmalarla çocukların hayal dünyasını genişletiyor.

Her sayfası ayrı bir keşif ve farklı bir deneyim vadeden bu etkileşimli kitap okuruna, kendini daha iyi tanıma, bilgi birikimini artırma, bakış açısını çeşitlendirme ve yeni beceriler kazanma fırsatı sunuyor. 

Giriş bölümündeki ”Akıl Fikir Rehberim” ise, hedef belirlemekten verimli çalışmaya sınav kaygısından zaman yönetimine ve kişisel gelişime yönelik pek çok konuya değinerek, adım adım başarıya ulaşmanın ipuçlarını paylaşıyor.

Her güne bir şiir bırakmaya, karmaşık şifreler oluşturmaya, film karelerini doldurmaya ya da harfleri avlamaya ne dersiniz? İsterseniz hedef çarkını çevirerek de maceraya balıklama dalabilirsiniz. Üstelik tüm bunları yapmak için ihtiyacınız olan tek şey yaratıcılık! Tabii biraz da dikkat, odaklanma ve sabır gerekiyor. Bazı bölümlerde ter dökecek kadar zorlanırsanız, sakın yılmayın! Çünkü sıkılmadan, yorulmadan, kendine meydan okumadan başarıya ulaşmak olmaz. O hâlde daha ne duruyorsunuz? Şimdi doyasıya sayma, sıralama, karalama ve kurcalama vakti!  

Evde, okulda, parkta, otobüste, sahilde, kısacası her yerde ve her çantada yer edinecek bu eğlenceli kitapla; görsel hafızanızı harekete geçirebilecek, bulmacalarla dikkatinizi ölçebilecek ve bir olaya değişik açılardan yaklaşmanın inceliklerini keşfedebileceksiniz. 

Gerek bireysel olarak gerekse sınıf ortamında çocukların keyifli ve nitelikli zaman geçirmelerine olanak sağlayan Akıl Fikir Kitabım-2, empati kurma, başkalarıyla işbirliği yapma gibi olumlu kazanımları da pekiştiren, rengârenk bir yol arkadaşı.

Tadımlık>>>

Aygül Bahar Yılmaz
Mersin Üniversitesi’nde Sosyoloji okudu. Daha sonra Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik eğitimini tamamladı. Yüksek lisansını Psikolojik Danışmanlık ve Rehber Öğretmenlik Bölümünde yaptı. Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Aile Danışmanlığı Eğitimi, Zekâ ve Akıl Oyunları Eğitici Eğitimi, Çocuk Objektif Testleri Eğitimi ve Wechsler Çocuklar İçin Zekâ Testi Eğitimi aldı. Etkili İletişim Teknikleri, Motivasyon Teknikleri, Öfke ve Stres Yönetimi, Kriz Yönetimi, Problem Çözme Becerileri eğitimlerini de Brüksel Başkent Üniversitesi’nde tamamladı.

Güneş Bloedorn
Gazi Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünü bitirdi. Türkiye ve ABD’de resim dersleri alıp sergiler açtı. ABD’de, The Walters Art Müzesi’nde ve Avant Garde Art Galeri’de gönüllü olarak çalıştı. Hep araştırıyor, öğreniyor. Oliver Ata adında bir oğlu var. Oğluyla zaman geçirmeyi ve ona kitap okumayı çok seviyor.

edebiyathaber.net (14 Ekim 2022)

Yorum yapın