Akbank Caz Festivali atölye ve panelleri başlıyor

Ekim 14, 2016

Akbank Caz Festivali atölye ve panelleri başlıyor

1476112589_15_ekim_cocuk_atolyesi__icimdeki_ritimBu yıl 12-23 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen 26. Akbank Caz Festivali, bu yıl da pek çok söyleşi, panel ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapıyor.

Tanıtım bülteninden

SÖYLEŞİ: Sinema ve Caz

Radyo programcısı ve müzik yazarı Seda Binbaşgil, 15 Ekim Cumartesi günü Akbank Sanat’taki Sinema & Caz başlıklı söyleşisinde Amerikan bağımsız sinemasının öncü yönetmenlerinden John Cassavetes’in 1959 yılında çektiği “Gölgeler” (Shadows) filmini ele alacak. Müzikleri, ünlü caz müzisyenleri Charles Mingus ve Shafi Hadi tarafından yapılmış olan film, doğaçlamaya dayalı oyunculuk ve mizansen anlayışının da sinemadaki önemli yansımalarından biri olarak kabul edilmektedir.

15 Ekim Cumartesi saat:14.00 Akbank Sanat

SÖYLEŞİ: Türkiye’de Yapılmış Caz Plaklarına Genel Bir Bakış

Sevinç Tevs’ten Erol Pekcan’a uzanan caz plakları, İsmet Sıral’dan Okay Temiz’e, pop ve rock şarkıcılarına eşlik eden cazcılar, caz standartlarına yazılan Türkçe sözlerle oluşturulmuş plaklar, değişik dönemlerde farklı isimlerce yapılmış caz denemeleri ve başka yerde dinleyemeyeceğiniz enteresan kayıtlar. Kontra Plak’ta 15 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek Türkiye’de Yapılmış Caz Plaklarına Genel Bir Bakış başlıklı söyleşide Murat Meriç ve Okan Aydın ile Türkiye’nin caz tarihine, plaklar üzerinden toplu bir bakış yapabilirsiniz.

15 Ekim Cumartesi saat:16.00 Kontra Plak

ÇOCUK ATÖLYESİ: İçimdeki Ritim

Sahne İstanbul yönetimindeki “İçimdeki Ritim” atölyesi, çocukların, cazın en güçlü öğelerinden biri olan ‘doğaçlama’ kavramını anlamaları için; tencere kapakları, plastik bardak, teneke kutu, ayak sesi, alkış sesi veya bedenlerini kullanarak doğaçlama çıkarabilecekleri seslerle ritimlere eşlik ederek, kendilerini ve duygularını ifade edip keşfedecekleri bir çalışma bütünüdür. 7-12 yaş grubu çocuklar 15 Ekim Cumartesi günü Akbank Sanat’ta düzenlenecek bu atölyede ünlü caz parçalarına en uygun ritimleri iç sesleri yardımıyla kendileri bulma şansı yakalayacak.

15 Ekim Cumartesi saat: 15.00 Akbank Sanat

Atölye ücreti: 25 TL / Katılımcı sayısı 10 kişiyle sınırlıdır.

ATÖLYE: Lindy Hoppers Swing Jazz

Cazın altın çağı diye bilinen 1920’li yılların ortasında başlayıp 1940’lı yılların sonlarına kadar devam eden, Hollywood filmlerinden aşina olduğumuz swing dansının inceliklerini, ritmini ve ilk adımlarını İstanbul Lindy Hoppers’ın 15 Ekim Cumartesi Stüdyo Harlem’de, 22 Ekim Cumartesi Stüdyo Savoy’da gerçekleştireceği eğlenceli atölye çalışması ile öğrenebilirsiniz.

15 Ekim Cumartesi saat: 15.00 Stüdyo Harlem, Taksim

22 Ekim Cumartesi saat:15.00 Stüdyo Savoy, Kadıköy

Ders ücreti: 40 TL / Katılımcı sayısı 25 kişiyle sınırlıdır.

ATÖLYE: Lindy Hoppers Jazz Tap

Müzikalite ve ritim duygusunu birleştiren Tap dansının 1920’lerin caz adımlarını içeren, eğlence ve doğaçlamalarını ön planda olduğu bu atölye çalışması ile öğrenebilirsiniz.

22 Ekim Cumartesi saat:16.00 Stüdyo Savoy, Kadıköy

Ders ücreti: 40 TL / Katılımcı sayısı 25 kişiyle sınırlıdır.

ATÖLYE ve SÖYLEŞİ: Dans & Caz

New York – İstanbul arasında çalışmalarını sürdüren koreograf Korhan Başaran ve yine New York’ta yaşayan dünyaca ünlü Suriyeli klarnet sanatçısı Kinan Azmeh ve grubunun gerçekleştireceği “Project Re-RAu” dans gösterisi, 20-21 Ekim’de Akbank Sanat’ta düzenlenecek. Etkinlik kapsamında ayrıca dans tutkunları için ücretsiz söyleşi ve masterclass çalışması da gerçekleştirilecek.

20 -21 Ekim Akbank Sanat

Performans bileti: 25 TL

PANEL: Caz Severlerin Bugünü, Cazın Geleceği

Doğduğu günden itibaren yaşamın içinde, sokakların, kültürlerin, teknolojinin hatta politikanın aynası olan caz müziği, yüzyılımızın kaotik ortamından fazlasıyla etkilenmektedir. Yeni teknolojilerin artması ve dijital medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte cazseverler cazı daha çok internet ve cep telefonundan takip etmektedir. Caz müziğinin değişimlere nasıl adapte olacağı, müzik sektöründeki geleceği ve özgürlük alanlarına dair sorulara caz programcısı Hakan Rauf Tüfekçi ve Lale Plak’ın sahibi Hakan Atala 22 Ekim Cumartesi günü Akbank Sanat’ta gerçekleştirecekleri panel ile yanıt arıyor.

22 Ekim Cumartesi Saat: 13.00 Yer: Akbank Sanat / Etkinlik ücretsizdir.

PANEL: Moda & Caz

Moda yazarı Barış Çakmakçı moderatörlüğünde radyo programcısı ve caz müzik yazarı Hülya Tunçağ ve Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Mehtap Elaidi’nin katılımı ile 22 Ekim Cumartesi günü Soho House’da gerçekleşecek panelde konuklar sadece müzikten değil; sinemadan, edebiyattan ve moda dergilerinden örneklerle caz tarihinde kısa ama keyifli bir tura çıkacaklar.

22 Ekim Cumartesi Saat: 16.00 Yer: Soho House / Etkinlik ücretsizdir.

Akbank Caz Festivali hakkında detaylı bilgi için www.akbanksanat.com ve www.akbankcaz.com adreslerinin yanı sıra Akbank Sanat iPhone uygulaması ve facebook.com/AkbankSanat, twitter.com/AkbankSanat adreslerini takip edebilirsiniz.

edebiyathaber.net (14 Ekim 2016)

Yorum yapın