“Akademisyenlerden KHK Öyküleri” imza günü 21 Nisan’da

Mart 19, 2018

“Akademisyenlerden KHK Öyküleri” imza günü 21 Nisan’da

KHK ile hayatları altüst olan akademisyenlerin öykülerinden oluşan ve Notabene Yayınları etiketiyle yayımlanan KHK Öyküleri kitabı yazarları, bu hafta sonu İstanbul’da İmge Kitabevi’nde imza gününde.

KHK Öyküleri‘nin yazarlarından Doç. Dr. Didem Dayı ve Yrd. Doç. Dr. Özgür Müftüoğlu 21 Nisan Cumartesi günü, saat 14.00-16.00 arasında Kadıköy’de İmge Kitabevi’nde sizleri bekliyor. Destek vermeyi unutmayın.

KHK Öyküleri Neden Yazıldı?

KHK Öyküleri’nin yazarı olan akademisyenler kitabın yazılış hikayesini kısaca şöyle anlatıyor; “Bu öykü kitabı aramızdan birinin kendi hikayesini anlatmak derdiyle yola çıkması ile başlayıp yolda on beş öyküye dönüşmesi ile devam eden bir süreçti. Dayanışma kanallarından ve sendika ağından duyurular yapılıp katkı koymak isteyenler tespit edildi ve on beş kişi olduk.

Öykülerimiz mağduriyet öyküleri değil, bizler hayatın içindeyiz ve içinde kalmaya devam ediyoruz.

Bu kitaptaki öyküleri İçimizden geldiği gibi yazdık. Yazarken yaşatılanların o günkü sıcaklığını tekrar tekrar yaşayarak yazdık. Haksızlığa, hukuksuzluğa uğramanın öfkesi, haklı olmanın gücü ve direnci içinde yazdık. Akademinin sadece üniversitelerin içi olmadığını, bilgi üretmekten, bilimsel araştırma yapmaktan, barışı istemek ve bilgisini üretmekten asla vazgeçmediğimizi tekrar tekrar söylemek için yazdık.

Kaynak: Kitap Eki (19 Nisan 2018)

Yorum yapın