Ahmet Ümit artık Agatha Christie ile komşu!

Ocak 15, 2014

Ahmet Ümit artık Agatha Christie ile komşu!

image001Edebiyatımızın güçlü kalemlerinden Ahmet Ümit’in adı, Pera Palace’ın 410 numaralı odasına verildi. Greta Garbo, Ernest Hemingway, Agatha Christie gibi dünyaca ünlü konuklarının ismini odalarında ölümsüzleştiren Pera Palace Hotel Jumeirah tarihinde ilk kez, yaşayan bir Türk yazarın ismini odasına verdi. Üstelik Agatha Christie’nin odası ile yan yana.

19. yüzyıldan bu yana İstanbul’un sosyal, kültürel ve sanat hayatının çekim merkezi Pera Palace Hotel Jumeirah; Atatürk’ten Avusturya Macaristan İmparatoru’na, Alfred Hitchcock’tan Mata Hari’ye, 007 James Bond’un yazarı Ian Flaming’ten Agahta Christie’ye kadar birbirinden değerli ismi ağırladı. Şimdi de eserleri pek çok dile çevrilen usta yazar Ahmet Ümit; İttihat ve Terakki Partisi’ni konu alan son romanının hazırlık, araştırma ve yazım aşaması için İttihatçıların toplandığı Pera Palace’ta konaklıyor.

Konuyla ilgili olarak Pera Palace Hotel Genel Müdürü Pınar Kartal Timer; “Tarihi önemi,  köklü geçmişiyle,  İstanbul’un sosyo kültürel yaşamına önemli katkılar sağlayan, her dönemin zamansız hoteli Pera Palace, bu bilinç doğrultusunda, kültür-sanat hayatımızın önemli temsilcilerini hatırlamak, hatırlatmak ve bir anlamda ölümsüzleştirmeyi misyon edindi. Bunun ilk adımı, değerli yazarımız Ahmet Ümit’in adının 410 numaralı odaya verilmesidir. Ayrıca bu çalışmayla yabancı misafirlerimize, sanatçılarımızın tanıtımı açısından bir fırsat sağlıyoruz. Bundan dolayı da hem mutlu hem de gururluyuz” dedi.

edebiyathaber.net (15 Ocak 2014)

Yorum yapın