Ahmet Büke’den yeni öyküler: “Varamayan”

Ekim 4, 2019

Ahmet Büke’den yeni öyküler: “Varamayan”

Ahmet Büke’nin yeni öykü kitabı “Varamayan” Can Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Cümle mahlukat varma telaşındaydı bir yerlere…”

Doğup büyüdüğü yerleri ve insanları günlük hayatları üzerinden ustalıkla anlatan öyküleriyle tanınan Ahmet Büke, yeni öykü kitabıyla okurların karşısına çıkıyor. Varamayan, sılaya dönme arzusunu, yersiz yurtsuzluğu, özlemi, kederi ve tuhaf rastlaşmaları gözler önüne seriyor.

Bak oğlum, dedi. İnsan dediğin yozdur. Hem de Kayacık kayasından daha karadır yüzü. İnsan ne işe yarar? Bir boka yaramaz. Ama karga dediğin mübarek hayvandır. Onu bunu ayırmaz, bulduğunu yer. Sonra bak insanlar ceviz dikmez. Fenalık getirir diye. Halbuki en büyük fenalık kendinden çıkar.

Ahmet Büke, öyküleriyle başta Sait Faik Hikâye Armağanı olmak üzere çeşitli ödüllere layık görüldü. Yeni öykü seçkisi Varamayan’a adını veren uzun öykü kırılgan ve saf Ahmet’in askerden eve dönüş macerasını, yol boyunca karşılaştığı güçlükleri anlatıyor. Sıla arzusunu, yersiz yurtsuzluğu, özlemi, kederi ve günlük hayatın kalbindeki tuhaflıkları gözler önüne seren bu öyküler yaşadığı topraklarla bütünleşmiş bir yazarın duru üslubu ve benzersiz gözlem yeteneğiyle öne çıkıyor.

#yolculuk #sıla #yersizyurtsuzluk #ege #özlem #günlükhayat #kırsal #trenyolculuğu

Bu kitaba ilgi duyanlar için ek öneriler: Latife Tekin: Manves City; Neslihan Önderoğlu: Yeryüzü Yorgunları; Osman Şahin, Mor Cepken; Sine Ergün: Bazen Hayat.

AHMET BÜKE, 1970’te Manisa’nın Gördes ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Gördes’te, liseyi İzmir Atatürk Lisesi’nde bitirdi. Bir süre ODTÜ Jeoloji Mühendisliği’nde okudu. 1997’de Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fa­kültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Öyküleri E, Adam Öykü, Ünlem, Patika, İmge Öyküler, Özgür Edebiyat, Eşik Cini, Notos Öykü, yeniyazı, ğ, Sus, Har gibi ede­biyat dergilerinde yayımlandı. 2004’te İzmir Postası’nın Adamları’nı, 2006’da Çiğdem Külahı’nı, 2008’de Alnı Mavide’yi, 2010’da Kumrunun Gördüğü’nü (2011 Sait Faik Hikâye Armağanı), 2011’de Ekmek ve Zeytin’i, 2012’de Cazibe İstasyonu’nu, 2014’te Yüklük’ü yayımladı.

edebiyathaber.net (4 Ekim 2019)

Yorum yapın