Ağıt Sempozyumu bugün

Mart 23, 2016

Ağıt Sempozyumu bugün

agit_sempozyumuİstanbul Şehir Üniversitesi Sosyoloji Dükkanı Kulübü, 6 farklı dildeki ağıtları ve bu ağıtların hikayelerini bugün 15.00-18.00 arası Ağıt Sempozyumu etkinliğiyle ele alacak. 

İstanbul Şehir Üniversitesi Sosyoloji Dükkânı Kulübü, yüz yıllardır farklı dillerde acıların ve yasların en etkileyici şekilde anlatıldığı ağıdın kültürümüzdeki yerini anlatmak amacıyla Ağıt Sempozyumu düzenliyor. Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Zazaca, Çerkesce ve Rumca ağıt örneklerinin söz konusu dillere hakim kişiler tarafından canlı olarak seslendirileceği ve bu ağıtların hikayelerinin anlatılacağı sempozyum, İstanbul Şehir Üniversitesi Batı Kampüs Sinema Salonu’nda yarın, saat 15:00’ten itibaren takip edilebilecek.

Farklı dillerdeki ağıtlar için alanındaki önemli isimlerin konuşmacı olacağı etkinlikte, filmlerinde ağıt temasına yer veren ödüllü yönetmen Özcan Alper de katılımcı olarak yer alacak. Ağıtların yüz yıllar boyunca yaşanan üzücü olayların ardından söylenen ve çaresizliği en iyi anlatan halk türküleri olduğunu belirten Sosyoloji Dükkanı Kulübü Başkanı Gökhan Ak,  “Yaşadığımız topraklarda ağıt geleneği oldukça uzun bir geçmişe dayanıyor. Anadolu’nun farklı bölgelerinde söylenen çok sayıda ağıt olduğunu biliyoruz. Genellikle bir kaybın ya da katlanılması güç bir acının ardından söylenen ağıtlarımız, acıların birlikte dindirilmesinde en tesirli ilaçtır” diye konuştu.

edebiyathaber.net (23 Mart 2016)

Yorum yapın