Abbas Kiarostami’nin fotoğrafları CerModern’de

Aralık 30, 2015

Abbas Kiarostami’nin fotoğrafları CerModern’de

abbas_kiarostamiDünyaca ünlü İranlı sanatçı Abbas Kiarostami’nin fotoğrafları 9 Ocak -10 Nisan tarihlerinde CerModern’de sergilenecek.

Abbas Kiarostami, Canon sponsorluğunda Türkiye’deki en kapsamlı sergisini açıyor. Abbas Kiarostami’nin Canon EOS 5D Mark III ile çektiği 43 fotoğraf, Canon iPF 9100’de sanatseverlerle buluşuyor.

İran sinemasının popülerliğini en çok borçlu olduğu yönetmen olan Abbas Kiarostami, özellikle Köker Üçlemesi, Kirazın Tadı ve Rüzgar Bizi Sürükleyecek filmleriyle dikkat çekiyor. İran yeni akım sinemasının öncüsü olarak kabul edilen Kiarostami, çoğunlukla senarist, kurgu sorumlusu ve yönetmen olarak bilinse de şair, fotoğrafçı ve ressam kimliğiyle de önemli başarılara imza atmış bir ad. Kiarostami fotoğrafın önemini, “Tek bir fotoğraf bir filmin sebebi olabilir. Sinemanın başladığı yer işte tam orasıdır, tek bir fotoğraf” sözüyle vurguluyor.

Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye, Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan ve Akira Kurosawa Ödülü gibi birçok ödül alan Kiarostami, sanatını şiir, set tasarımı, resim ya da fotoğraf ile ifade eden sayılı yeteneklerden biri olarak biliniyor. Kiarostami’nin sergisi, kar manzaraları, yol ve ağaç fotoğraflarıyla otomobilden çekilen görüntülerden oluşuyor.

CerModern’de sergilenecek büyük ölçekli 43 fotoğraf çalışmasının yanı sıra, sergi alanı içerisinde oluşturulan sinema salonunda sanatçının video işleri de izlenebilecek.

edebiyathaber.net (30 Aralık 2015)

Yorum yapın