A. Ömer Türkeş ile edebiyatımızda “Murtazalık” söyleşisi 24 Ekim’de

Eylül 23, 2017

A. Ömer Türkeş ile edebiyatımızda “Murtazalık” söyleşisi 24 Ekim’de

A. Ömer Türkeş’in konuk olacağı Edebiyatımızda “Murtazalık” söyleşisi 24 Ekim Salı, 19.00’da Akkılıç Kütüphanesi’nde gerçekleştiriliyor.

Yılın Yazarı Orhan Kemal etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşide, Orhan Kemal’in romana da adını veren ölümsüz karakteri ele alınıyor.

A. Ömer Türkeş, 1959’da Manisa’da doğdu. Edebiyat hayatı 1983 yılında Yarın dergisinde çıkan eleştiri yazılarıyla başladı. 1997 yılından bu yana çalışmalarını Türk romanı üzerine yoğunlaştıran Türkeş’in inceleme, deneme ve eleştiri türündeki yazıları başta Birikim, Birgün Kitap Eki, Milliyet Sanat, Notos Edebiyat, Radikal Kitap Eki, Virgül, Toplum ve Bilim olmak üzere çok sayıda dergide yayımlandı. Türk Romanında Kurtuluş Romanları, Edebiyat Sosyolojisi İncelemeleri, Taşraya Bakmak, Oğuz Atay’a Armağan, Mehmed Uzun Portresi, Fethi Naci’ye Armağan adlı derlemelere ve Modern Türkiye’de Siyasi Düşünceler Ansiklopedisi’nin “Kemalizm”, “Milliyetçilik”, “Muhafazakârlık”, “Sol” ciltlerine makaleleriyle katkıda bulundu.

A. Ömer Türkeş,  2008 Frankfurt Kitap Fuarı için Çağdaş Romancılar ve Asuman Kafaoğlu Büke ile birlikte Genç Kuşak Yazarlar katalog kitaplarını hazırladı.

Akkılıç Kütüphanesi

Ataevler Mah. Yılmaz Akkılıç Cad.

Basın Kültür Sarayı Kat:2 Nilüfer

Tel: (224) 441 0142

edebiyathaber.net (23 Ekim 2017)

Yorum yapın