İstanbul Yazım Merkezi editörlük ve yayıncılık eğitimlerine başvurular başladı

Ağustos 19, 2022

İstanbul Yazım Merkezi editörlük ve yayıncılık eğitimlerine başvurular başladı

İstanbul Yazım Merkezi Kurmaca Eser Editörlüğü ve Yayıncılığı Atölyesi ve Çocuk Kitabı  Editörlüğü ve Yayıncılığı Atölyesi başvuruları başladı.

İbn Haldun Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi yürütücülüğünde düzenlenen atölye çalışmalarına katılmak isteyen adaylar 18.08.2022- 15.09.2022 tarihleri arasında başvuruda bulunabilirler.

Atölyelerde katılımcılar açık metnin işlevi ve kendi ürettiği metnin denetlenmesi, basın bülteni, teknik çalışmalar, grafik tasarımcılarla sürdürülmesi gereken çalışma biçimini uygulama fırsatı bulacak ve künye, biyografi, içindekiler, dizin, notlar, kaynakça, kapak görseli, arka kapak yazısı yazma becerisi kazanacak. Aynı zamanda katılımılar, Gutenberg öncesi ve sonrası matbaacılık, metin öncesi editörlük-metin üzerinde editörlük, Türkçe metin editörlüğü ile çeviri metin editörlüğü arasındaki farklar editörün sözlüklerle ve bilimsel yöntemlerle kurması gereken ilişki biçimi, iç tasarımın önemli detayları, kurmaca ve kurmaca dışı editörlükler gibi konularda akademik ve teknik bilgiler alacak.

İstanbul Yazım Merkezi’nin eğitim uygulama merkezi İbn Haldun Üniversitesi, Taş Mektep kampüsü. Ayrıntılı bilgi ve başvuru için https://istanbulyazimmerkezi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Soru, görüş ve önerileriniz için [email protected] adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

edebiyathaber.net (19 Ağustos 2022)

Yorum yapın