Haftanın önerisi: “Tavhane Çocukları”

Mart 1, 2022

Haftanın önerisi: “Tavhane Çocukları”

Adnan Gerger’in yeni romanı “Tavhane Çocukları” İthaki Yayınları etiketiyle yayımlandı. Bu önemli romanı öneriyoruz.

Tanıtım bülteninden

Kâğıt ve gider masraflarının aşırı pahalanması nedeniyle dar boğazda olan yayımcılık sektörü kısıtlı da olsa büyük özveriyle yeni yapıtlar yayımlamaya devam ediyor. Bu yapıtlardan bir tanesi de Tavhane Çocukları isimli roman. İthaki Yayınları’ndan yayımlanan Adnan Gerger’in 5. romanı Tavhane Çocukları, kitabevlerindeki raflarda yerini aldı. 

Adnan Gerger yeni romanında kendi ülkelerinde göç etmek zorunda kalan çocuklarla, savaştan kaçıp da başka ülkelere göç eden çocukların hayata tutunma çabalarını anlatıyor. 

Tavhane Çocukları, şöyle tanımlanıyor:

“Herkes silip atmak istiyor dünyadan diğerini. Diğeri olmanın herkesleşmekle kesiştiği nokta bu işte. En mutlu günler, beklenmedik anlar, umulmadık insanlar, köyler, şehirler ve geri kalan her şey bizi çiğneyip tükürmek için sanki. Hayat, çözüldükçe mükâfat vereceğine cezalandıran bir bulma olmaya devam ediyor.

2010 Yunus Nadi Roman Ödülü ve Dil Derneği onur ödülü başta olmak üzere yazın dünyasında birçok ödül alan Adnan Gerger, Tavhane çocukları romanıyla görmezden gelinen bir dünyaya çağırıyor okuru. Romanını yazmaya çalışan bir gazeteci, karşısına çıkan gizemli bir adam, katliamlar, muhbirler ve elbette masumlar. Merak uyandırıcı konusu, usta işi kurgusu ve özenli diliyle Tavhane Çocukları, mutlaka okunması, üzerine düşünülmesi gereken bir roman.”

edebiyathaber.net (1 Mart 2022)

Yorum yapın