Kısa ama çok katmanlı, yürekleri ısıtan bir öykü

Mayıs 14, 2018

Kısa ama çok katmanlı, yürekleri ısıtan bir öykü

Küçük Eşek ve Yak’ın maceralarıyla tanıdığımız yazar Rindert Kromhout ve çizer Annemarie van Haeringen’ın 10 yaş ve üzeri çocuklar için kaleme aldığı O Ağustos Günü, Can Çocuk tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

On dört yaşındaki Enrico, yaz tatili boyunca her sabah vadide yaşayan büyükbabası Luigi’nin ziyaretine gider. Artık iyice yaşlanan büyükbabasına koyunları otlatırken yardımcı olur  ve bir yandan da eskiz defterine çizimler yapar. Enrico küçüklüğünden beri çizer olmanın, Güzel Sanatlar Akademisi’ne giderek dünyayı keşfetmenin hayalini kurmaktadır.

Zeytin ağaçlarıyla çevrili, aydınlık ve neşeli köylerinde, her şey her zaman nasılsa öyledir.

O ağustos gününe dek her gün…

Yazar Rindert Kromhout ve çizer Annemarie van Haeringen, küçük bir İtalyan köyünde yaşanan yıkıcı depremi anlatırken, hayatın ne kadar öngörülmez ve üzücü olabileceğine odaklanmak yerine, hayatta kalmak ve yaşamak için sevgiye ve hikâyelere duyduğumuz ihtiyacın altını çiziyor.

Rindert Kromhout  kimdir:

1958 yılında Rotterdam’da doğdu. On altı yaşında yazmaya başladı. 1978 yılında ilk hikâyesini yayımladı. İlk kitabı Een Muis bij het Fornuis (Ocağın Yanında Bir Fare) iki yıl sonra çıktı. Vrij Nederland gazetesinin çocuk eki Blauw Geruite Kiel için hikâyeler yazdı. Volkskrant gibi gazetelerde gençlik romanlarıyla ilgili eleştiri ve makaleler kaleme aldı. Kromhout, 1987 yılında Olaf de Rover (Haydut Olaf) ve 1996 yılında Rare Vogels (Tuhaf Kuşlar) kitaplarıyla Griffeljury’nin Vlag en Wimpel Ödülü’nü kazandı. Hens Up! ve Erge Ellie en Nare Nellie (Korkunç Ellie ve Çekilmez Nellie) kitapları 1990 ve 1994 yılında Hollanda Kinderjury Ödülü’ne değer görüldü ve 1991 yılında Peppino ile Zilveren

Griffel Ödülü’nü aldı. Kromhout her yaşa hitap eden kitaplar yazdı. Kromhout’un birçok kitabı Almanca, Danca, İsveççe, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, Katalanca, İtalyanca, Japonca, Türkçe ve Korece gibi birçok dile çevrildi.

edebiyathaber.net (14 Mayıs 2018)

Yorum yapın