81 balık pişirme yöntemi bu kitapta!

Mart 6, 2014

81 balık pişirme yöntemi bu kitapta!

Kilciksiz-Balik-br-Taze-T_173522_1Çeşitli tv programlarında defalarca balık pişirip, pişirme teknikleriyle uzman tv’de bir yılda 2 milyon izlenmeye ulaşan Süleyman Dilsiz, birikimlerini bu defa kitapta topladı. Alfa Yayınları’ndan çıkan Kılçıksız Balık raflardaki yerini aldı. 

Mutfakta “balık-salata” denemelerinin günlük iş stresinden arınmak için fırsat olduğuna inanan yazar, on sekiz yıl önce hobi olarak başladığı balık yemeklerini kitaba dönüştürerek balık mutfağının öncesi ve sonrasını, balığın “sudaki halinden sofraya kadar” bilinmesi gerekenleri anlatıyor.

Süleyman Dilsiz tezgâhlarda karşılaştığımız 56 balığı etinin yapısından lezzet mevsimine, boy yasaklarına, alışverişte satıcı hilelerinden, kültür ve doğa balığının ayırt edilmesine, sağlıklı saklama ve çeşit çeşit pişirme yöntemlerine kadar her haliyle bilmeyi balık kültürümüzün olmazsa olmazı olarak görüp ayrıntılarıyla paylaşıyor.

En önemlisi de, toplum olarak balığı “fırın-ızgara-tava” ezberinden kurtarmak için ülkemiz ve dünya mutfaklarından esinlenerek yarattığı özgün 81 tarifi fotoğraflarıyla birlikte sunuyor.

Balık meraklılarının keyifle okuyup lezzetli yemekler pişireceği bu kitap, balık ve balık mutfağı konusunda eşsiz bir kaynak değerinde.

edebiyathaber.net (6 Mart 2014)

Yorum yapın