“80’li Yıllardan Çizgiler” sergisi 6-29 Nisan tarihleri arasında

Nisan 5, 2018

“80’li Yıllardan Çizgiler” sergisi 6-29 Nisan tarihleri arasında

Karikatürist, ressam Ersin Burak’ın 40 yıldır arşivinde bulunan eserlerin yer aldığı “80’li Yıllardan Çizgiler” sergisi, Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nde 6 – 29 Nisan tarihleri arasında ziyaretçileriyle buluşuyor.

Ersin Burak 1978 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Grafik Sanatlar Bölümünden mezun olduktan sonra aynı yıl Hürriyet Gazetesi’nde “Çanakkale Geçilmez” çizgi romanını yazdı ve çizdi. Yine o yıllarda Hürriyet Gazetesi’nde yönettiği dergi ve eklerde kullanılan eserleri arşivleyen Burak, bu eserleri “80’li Yıllardan Çizgiler” adlı sergiyle gün yüzüne çıkartıyor.

Geçmiş dönemlerdeki büyük ustaların eserlerinin genç kuşaklar tarafından tanınması, incelenmesi ve örnek alınması amacıyla arşivini açan Ersin Burak sergiye ilişkin şunları söyledi: “Bab-ı Ali’de ressamlar, günümüz teknolojisinden farklı olarak sadece kalem, fırça ya da uç kullanarak beyaz bir kağıt üzerinde eserlerini gerçekleştiriyorlardı. Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nin salonlarında, duvarlarda asılı duran beyaz kağıt üzerindeki çalışmalar 80’li yıllarda yazılarıyla, çizgileriyle Türkiye’ye seslenen, döneme müthiş bir kültür serpiştirmiş ve dönemi güçlendirmiş usta çizerlere ait eserlerdir.”

80’li Yıllardan Çizgiler sergisinde Burak’ın eserlerinin yanı sıra Ayhan Başoğlu, Cemal Dündar, Eralp Noyan, Faruk Geç, İlkin Deniz, İsmet Kırdar, Nazan Erkmen, Nejat Uygur, Nuri Kurtcebe, Özcan Eralp, Sezgin Burak, Yalçın Didman, Yener Çakmak ve Yetkiner Ulukılıç’un eserleri de görülebilecek.

Tarih: 6 Nisan 2018 Cuma

Saat: 17:00

Yer: Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi

Hasanpaşa Mah. Kurbağalıdere Cad. No: 69 Kadıköy, İstanbul

edebiyathaber.net (5 Nisan 2018)

Yorum yapın