7. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali için geri sayım başladı

Ağustos 12, 2021

7. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali için geri sayım başladı

7. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali, 1-7 Eylül’de sanatseverlerle buluşacak. Festivalde Haldun Dormen, Ayla Algan, Perihan Savaş ve Oya Başar gibi Türkiye tiyatrosunun önemli isimleri yer alacak. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Almanya Hessen Eyaleti Bilim ve Kültür Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın destek verdiği 7. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’nde 7 günde 6 oyun, 7 atölye ve 4 söyleşi gerçekleşecek.

Festival, Almanya Hessen Eyaleti Bilim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Ayşe Asar, Frankfurt Belediyesi Meclis Başkanı Hilime Arslaner, Frankfurt Anakent Belediye Başkanı Peter Feldmann ve Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer’in himayelerinde yapılacak.

Bu yılki esin kaynağını Anadolu’dan Avrupa’ya işçi göçünün 60. yılı ile Yunus Emre’nin vefatının 700. yılından alan etkinlikte, Devlet Tiyatrolarının Bizim Yunus ve Kürk Mantolu Madonna oyunlarıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının Misafir oyunu, Oya Başar’ın başrolünde yer aldığı Plastik Aşklar, Reha Özcan’ın tek kişilik oyunu Bir Garip Orhan Veli sahnelenecek.

‘Yunus’un eserleri hala evrenselliğini koruyor’


Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni ve Festival Başkanı Kamil Kellecioğlu, kültürleri, sanatın gücüyle birleştirmeyi ve kültürlerarası etkileşimi sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Kellecioğlu, “Yunus’un, Türkçemiz ile verdiği eserler, bugün dahi dil, düşünce ve yaratıcılık kavramları üzerinden herkesi kucaklamaya devam ediyor. ‘Bana seni gerek seni’ plağıyla Frankfurt Türk Tiyatro Festivalimizin Onursal Başkanlarından Ayla Algan’ın Yunus’u dünyaya tanıtan isim oluşuyla da ayrıca gurur duyduğumuzu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

Kamil Kellecioğlu, “Bir olduğumuz bilinciyle yarınlara hediye edebileceğimiz en büyük armağanın sadece sevgi olduğuna özellikle vurgu yapmak istiyorum. Dil söyler kulak dinler ama kalp söyler kainat dinler. En kalbi duygularımızla Tiyatro Frankfurt olarak, Türkiye’nin en köklü tiyatro kurumlarından gelen seçkin oyunları, Almanca üst yazıyla tüm sanatseverlerle buluşturacağız” dedi.

Kaynak: GazeteDuvaR (12 Ağustos 2021)

Yorum yapın