39. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması sergisi devam ediyor

Aralık 2, 2023

39. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması sergisi devam ediyor

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın bu yıl ödül alan ve sergilenmeye değer görülen eserlerinin yer aldığı sergi, 8 Aralık’a kadar Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’nde ziyaret edilebiliyor.

Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen; dünya gündemine ışık tutan eserlerin yarıştığı, otoritelerce “Dünyanın bir numaralı karikatür yarışması” olarak nitelendirilen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın bu yıl otuz dokuzuncusu gerçekleşti.

Dünyanın dört bir tarafından farklı düşünce ve inançları karikatüre döken sanatçıları bir araya getiren ve sanatlarını ifade etmelerine olanak sağlayan yarışmaya, bu yıl 64 ülkeden 570 karikatürist, toplam 1.365 eserle katıldı. 

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ-Pawel Kuczynski-PolonyaİKİNCİLİK ÖDÜLÜ-Elena Ospina-KolombiyaÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ-Halit Kurtulmuş Aytoslu-Türkiye

39. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ilk üç ödülün sahibi olan Polonya’dan sanatçı Pawel Kuczynski, Kolombiya’dan sanatçı Elena Ospina, Türkiye’den sanatçı Halit Kurtulmuş Aytoslu, Güçlü Kızlar Güçlü Yarınlar özel ödülünün sahibi Oğuzhan Çiftçi ve başarı ödüllerinin sahipleri Çin Halk Cumhuriyeti’nden Xiaoqiang Hou, Polonya’dan Zygmunt Zaradkiewicz ve Türkiye’den Muhammet Şengöz’ün eserlerinin yanı sıra sergilenmeye değer görülen eserler, 8 Aralık’a kadar Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. 

edebiyathaber.net (2 Aralık 2023)

Yorum yapın