34. Ankara Film Festivali’nden çekilen film sayısı 5’e ulaştı

Ekim 11, 2023

34. Ankara Film Festivali’nden çekilen film sayısı 5’e ulaştı

34. Ankara Film Festivali’nden çekilen film sayısı 5’e ulaştı.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 2-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin Ulusal Uzun Film Yarışması’nın filmleri belirlendi. Vakfın başkanı İrfan Demirkol, sinema yazarı Murat Erşahin ve Başkent Üniversitesi GSTMF Film Tasarımı ve Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihan Gider Işıkman’ın ön jüriliğinde yapılan değerlendirme sonucu 9 filmin festivalde yarışacağı açıklandı.

Ancak ilk olarak Nehir Tuna’nın Yurt filmi’nin yerine Filiz Kuka’nın Yüzleşme filmi geldi ve seçki birkaç saat sonra yeniden paylaşıldı. Sonrasında festivalden yeni çekilme haberleri geldi. Ulusal Uzun Film Yarışması’ndaki filmlerden Cemil Ağacıkoğlu’nun Son Hasat’ı ve Kıvanç Sezer’in 8×8’i de çekildi.

Filmlerin çekilme gerekçeleri “festival stratejisinde gittikleri değişiklik” olarak açıklandı. Üç film de Türkiye prömiyerini 60. Antalya Altın Portakal’da yapacaktı, ancak “Kanun Hükmü” filminin seçkiden çıkarılması nedeniyle festival iptal oldu. Bu yüzden filmlerin prömiyer için yeni adres haline gelen Ankara’dan çekilerek yaklaşık 6 ay sonra yapılacak İstanbul Film Festivali için bekletildiği düşünülüyor.

Ankara Film Festivali’nin ön jürisinde yer alan Murat Erşahin ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada çekilen film sayısının 5’e ulaştığını, ikisinin ön jüri kararı açıklanmadan önce gerçekleştiğini belirtti.

Gazeteci/film eleştirmeni Şenay Aydemir ise , “Ankara Film Festivali Ulusal Yarışma listesi açıklanana kadar ses etmeyip sonra filmini çekenler için söylenecek en basit tabir ‘ayıp’. Yalnızca festivali zor durumda bırakmadılar. Seçimden önce çekilmeyerek başka filmlerin listeye girmesini de engellediler,” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Ranini.Tv (11 Ekim 2023)

Yorum yapın