2026 Yelkensiz Şiir Ödülü Sonuçlandı

Mart 2, 2026

2026 Yelkensiz Şiir Ödülü Sonuçlandı

2026 Yelkensiz Şiir Ödülü Sonuçlandı.

Bültenden:

Yelkensiz Şiir Ödülüne başvuran 892 kişinin 2127 şiiri arasından yapılan ön değerlendirme sonucunda Yelkensiz Dergi çizgisi de dikkate alınarak belirli bir düzeyin üzerinde bulunan şiirler, katılımcıların isimleri karartılarak, tamamen kör değerlendirme esasıyla, sadece şiir başlıklarıyla jüriye sunulmuştur. Ödül için jüriye sunulan şiirlerin büyük oranda düzeyli şiirlerden oluştuğu görülmüş ve nihâi değerlendirme için şu isimlerin şiirleri finalist şiirler dosyasına seçilmiştir: Ahmet Ayberk Aykul, Ahmet Halis Deniz, Ahmet Salık, Anıl Çetinel Örselli, Anıl Topçu, Aslı Kayılı, Batuhan Kolburan, Betül Yılmaz, Bilgehan Tuğrul, Burcu Yalçınkaya, Çağlar Ilgın Sakaoğlu, Cengizhan Genç, Çınar Ekiz, Deniz Schwarzwald, Denizcan Karapınar, Eda Uysal, Elif Burcu Özkan, Emre Özgüz, Emre Varışlı, Esra Dökmen, Fikret Çelik, Fikret Yazıcıoğlu, İlayda Beyaz, İlker Sedat Dikeç, İsmail Biçer, Mehmet Ölçer, Mehmet Tektemur, Melis Arşin, Mirza Şahin, Murat Gil, Onat Baloğlu, Osman Tuğlu, Yasin Uysal, Yavuz Evliyaoğlu, Yener Çetin, Yunus Emre Öksüz, Yunus Karakoyun.

Nihâi değerlendirme sonucunda Yavuz Evliyaoğlu, teknik ve kurgu açısından ön plana çıkan Otuz Altı Yaş şiiriyle Yelkensiz Şiir Ödülünü kazanmıştır. Ödül alan şiirin yanı sıra; Ahmet Salık’ın Hiç Dağlara Çıkmadım Evde Dolaştım, Betül Yılmaz’ın İçedönük Topografya, Cengizhan Genç’in Kendimi Affettiğim Bir Tarih, Çağlar Ilgın Sakaoğlu’nun Azman Zaman İçinde, Çınar Ekiz’in Şairin Kanı ve Mirza Şahin’in Kentliler Nerede şiirleri de dikkate değer bulunmuştur.

Yelkensiz Şiir Ödülünü kazanan ve dikkate değer bulunan şiirler, Yelkensiz’in 43. sayısında yayımlanacaktır.

Yavuz Evliyaoğlu | 1989 yılında doğdu. Son 10 senedir Mevlana’dan kalan şiir rezervlerini çıkarmakla uğraşıyor. Şiirleri çeşitli dergilerde ve çevrimiçi mecralarda yayımlandı. Kavgalar ve Çiçekler isminde bir şiir kitabı var.

Yorum yapın