2023’te en çok dinlenen 10 kitap

Aralık 30, 2023

2023’te en çok dinlenen 10 kitap

Storytel, 2023’te en çok dinlenen kitapları açıkladı. Liste şöyle:

Masumiyet Müzesi

https://www.storytel.com/tr/books/masumiyet-m%C3%BCzesi-2080501?appRedirect=true

1975’te bir bahar günü başlayıp günümüze kadar gelen, İstanbullu zengin çocuğu Kemal ile uzak ve yoksul akrabası Füsun’un hikâyesi. Hızı, hareketi, olaylarının ve kahramanlarının zenginliği, mizah duygusu ve insan ruhunun derinliklerindeki fırtınaları hissettirme gücüyle, aklından çıkmayacak bir kitap olacak.

Masumiyet Müzesi’ni dinlerken yalnız aşk hakkında değil, evlilik, arkadaşlık, cinsellik, tutku, aile ve mutluluk hakkındaki bütün düşüncelerinin derinden etkilendiğini ve kitabın rengârenk dünyasından hiç ayrılmak istemediğini göreceksin.

Gece Yarısı Kütüphanesi

https://www.storytel.com/tr/books/gece-yar%C4%B1s%C4%B1-k%C3%BCt%C3%BCphan esi-1480059?appRedirect=true

Farklı kariyerler, farklı eşler, farklı arkadaşlar, farklı şehirler arasında gidip gelen Nora’nın aklı sorularla dolu. Mutluluk sadece önemli sandığımız seçimlerde mi gizli? Yanlış giden her detayın sorumlusu gerçekten biz miyiz? Hayatı yaşanılır kılan ne? Yanlış bir karar insanın tüm hayatına mal olabilir mi?

İngiliz edebiyatının önemli isimlerinden Matt Haig; Nora’nın pişmanlıklara, ihtimallere ve yeniden seçme imkânına dair çıktığı bu yolculukta, ona eşlik edecek okurlara sürükleyici ve insanın en temel sorunlarını konu alan bir kurgu sunuyor.

Tanrılar Okulu

https://www.storytel.com/tr/books/tanr%C4%B1lar-okulu-2103456?appRedirect=true

“Hayat; tıpkı bana yaptığı gibi seni de, bir mengenede soluğun kesilinceye kadar sıktığında, seni içinden çıkamayacağın hayal kırıklıklarına uğrattığında ve hiçbir çıkış yolu bulamadığında… İşte, ancak o zaman bu Kitap, bir anda eline geçecek ve seni bulacaktır. Böylece Bireysel Devrim’in için, bir insanın hayal edebileceği en büyük maceraya hazır olduğunu bileceksin: Bütünlüğüne ve yolunu kaybettiğin cennetine yeniden kavuşmak.”

– Stefano D’Anna

Kaplanın Sırtında: İstibdat ve Hürriyet

https://www.storytel.com/tr/books/kaplan%C4%B1n-s%C4%B1rt%C4%B1nda-istibdat-ve- h%C3%BCrriyet-1870238?appRedirect=true

Zülfü Livaneli’nin güçlü ve akıcı kaleminden 33 yıllık bir hükümdarlığın hikayesi… Tümüyle gerçek olaylara dayanan Kaplanın Sırtında-İstibdat ve Hürriyet, sadece II.

Abdülhamid’in hikayesini değil; aynı zamanda dönemin ruhunu, anlayışını, isteklerini, hayal

kırıklıklarını ve çok güçlü bir imparatorluğun çöküş aşamasında yaşanan üzüntüleri anlatıyor. Roman; yazarın II. Abdülhamid’in Selanik’e sürgüne yollanmasından sonra dış dünyayla tek bağlantısı olan hususi doktoru Tabip Yüzbaşı Atıf Hüseyin Bey’in günlüğünden yola çıktığı, Livaneli’nin uzun yıllar araştırarak ve kafasında tasarlayarak yazdığı bir eser.

Sapiens

https://www.storytel.com/tr/books/sapiens-206809?appRedirect=true

100 bin yıl önce Yeryüzü’nde en az altı farklı insan türü vardı. Günümüzdeyse sadece Homo Sapiens var. Diğerlerinin başına ne geldi ve bize ne olacak?

Çoğu çalışma insanlığın serüvenini ya tarihi ya da biyolojik bir yaklaşımla ele alır, ancak Harari 70 bin yıl önce gerçekleşen Bilişsel Devrim’le başlattığı bu kitabında gelenekleri yerle bir ediyor. İnsanların küresel ekosistemde oynadıkları rolden imparatorlukların yükselişine ve modern dünyaya kadar pek çok konuyu irdeleyen Sapiens, tarihle bilimi bir araya getirerek kabul görmüş anlatıları yeniden ele alıyor.

Bir Aşk Masalı

https://www.storytel.com/tr/books/bir-a%C5%9Fk-masal%C4%B1-2141125?appRedirect=true

Ahmet Ümit’ten insanlığın en yüce duygusu olan aşkın doğasına dair bir hikâyat.

Bir Aşk Masalı, beş prensin sevda uğruna revan oldukları bir yol ve hal macerası. Kaf Dağı’ndan ıssız çöllere, ücra hanlardan savaşçı kabilelerin çadırlarına, devlerden denizkızlarına, balinalardan devasa yılanlara, cümle tabiatın ve mahlukatın geçiş yaptığı bir hayal perdesi.

Kırmızı Pelerin

https://www.storytel.com/tr/books/k%C4%B1rm%C4%B1z%C4%B1-pelerin-2540323?appRedirect=true

Zamanında zihnimize yazılanlar, sonradan kaderimizi yazar…

Çocuklukta yaşanan bir tacizin, bu tacizin koyu gölgesi altında geçen yılların, yalnızlığın, kimsesizliğin, her şey bitti derken açılan yepyeni kapıların, kısaca iyisiyle kötüsüyle macera dolu, dokunaklı bir hayatın hikâyesi bu; çok masum bir aşk hikâyesi aslında.

Anna Karenina

https://www.storytel.com/tr/books/anna-karenina-1029742?appRedirect=true

Güzelliği ve nezaketiyle çevresinde hayranlık uyandıran Anna Karenina’nın mutsuz ve monoton bir evliliği vardır. Üst düzey bir devlet memuru olan Aleksey Aleksandroviç ile evliliğinde tek tesellisi oğludur. Ağabeyi ile yengesinin aralarını düzeltmek için gittiği Moskova’da yakışıklı ve genç kont Vronski ile tanışması, Anna’nın hayatında dönüm noktası olur. Tolstoy, Anna Karenina’da sıradışı bir gözlem gücü ile aşk, evlilik, ihanet gibi temaların izini sürerken roman sanatına yepyeni ve uzun soluklu bir boyut katar. Modern dünya edebiyatının otoritelerince gelmiş geçmiş en iyi romanlardan biri olarak kabul edilen Anna Karenina, güncelliğini daima koruyacak bir eser.

Saatleri Ayarlama Enstitüsü

https://www.storytel.com/tr/books/saatleri-ayarlama-enstit%C3%BCs%C3%BC-196310?appRedirect=true

İki uygarlık arasında bocalayan Türkiye toplumunun yanlış tutumlarını, davranışlarını alaya alan eleştirel bir romandır.Yapıt çocukluğu II. Abdülhamit döneminde geçen, Meşrutiyet ve Cumhuriyet dönemlerinde de yaşayan Hayri İrdal’ın anıları şeklinde kurgulanmıştır. Yalın bir anlatım vardır. Roman dört bölümden oluşmaktadır: Büyük Ümitler, Küçük Hakikatler, Sabaha Doğru, Her Mevsimin Bir Sonu Vardır.

Senin Cahilliğin Benim Yaşamımı Etkiliyor

https://www.storytel.com/tr/books/senin-cahilli%C4%9Fin-benim-ya%C5%9Fam%C4%B1m%C4%B1-etkiliyor-2553916?appRedirect=true

Şen ve neşeli görünüşünün arkasında büyük bir ciddiyet saklayan, kendisine yapılan her türlü eleştiriyi kucaklarken bilime yapılan saygısızlığa büyük öfke duyan bir bilim insanı olarak tanıdığım Celâl Şengör’ün dediği gibi, başkalarının cehaleti nasıl bizim yaşamımızı etkiliyorsa

Celâl’in bilgeliği de bizim yaşamımızı olumlu yönde etkilemiştir ve etkileyemeye devam edecektir.

Bu kitap da muhtemelen bu etkinin halkalarından biri olacaktır.

edebiyathaber.net (30 Aralık 2023)

Yorum yapın