2023 Ruhi Türkyılmaz Sanatevi Şiir Ödülü yarışması sonuçlandı

Mayıs 11, 2023

2023 Ruhi Türkyılmaz Sanatevi Şiir Ödülü yarışması sonuçlandı

2023 Ruhi Türkyılmaz Sanatevi Şiir Ödülü’ne Pelin Şanlı Türgen’in “En Uzun Gün En Uzun Geceyi Ararken” adlı kitabı değer görüldü.

Yazın alanında değişik türlerde pek çok yapıtı bulunan ve kültür-sanat dünyasının zenginleşmesine ürünleriyle katkı sunan, sanat yaşamının büyük bir bölümünü geçirdiği Almanya’da oluşturduğu yazınsal birikimlerini bu alana gönül verenlerle paylaşıp yapıtlara dönüştüren şair-yazar Ruhi Türkyılmaz adına yapılan yarışmanın bu yıl on üçüncüsü düzenlendi.

Ayşe Keskin, Emel İrtem, Haşim Hüsrevşahi, Ömer Turan ve Şeref Bilsel’den oluşan Seçici Kurul; Pelin Şanlı Türgen’in “En Uzun Gün En Uzun Geceyi Ararken” adlı kitabını, çağdaş bir dünya görüşü, çağdaş şiirin gerektirdiği estetik ve dil bilinci bağlamında değerlendirerek ödüle değer buldu.

Ödül töreni, ileri bir tarihte açıklanacaktır.

Pelin Şanlı Türgen Kimdir

1988’de Konya’da doğdu.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi lisansı ardından aynı üniversitede kamu hukuku yüksek lisansı eğitimini sürdürdü. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Kapsamında İfade Özgürlüğü, Özel Suç Tiplerine İlişkin İncelemeler ve Türk Hukukunda Roaming konulu makaleleri hakemli dergilerde yer aldı. 2009 yılında ilk kitabı “Yalnızlık Ayrı Sever İnsanı” yayımlandı. Şiir ve öyküleri Varlık, Virüs, Kıyıda, Edebiyatist, Eliz Edebiyat, Ecinniler, Masa, Ot, Bavul, Edebiyat Nöbeti, Maraşantiya, Psikasinema, Sinada, Ayışığı, Galata, Darağacı gibi birçok edebiyat ve sanat dergisinde yer aldı.

Evli ve bir çocuk annesi.

edebiyathaber.net (11 Mayıs 2023)

Yorum yapın