2020 Turgut Özakman İlk Roman Yarışması birincilik ödülünü kazanan roman raflarda

Haziran 13, 2022

2020 Turgut Özakman İlk Roman Yarışması birincilik ödülünü kazanan roman raflarda

Selda Uygur’un “Babalar ve Kızları” adlı romanı Bilgi Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Babalar ve Kızları; delirmenin eşiğinde bir baba, izini sürdüğü bir dede, sığınma ve kaçış arzularını perçinleyen bir aile, yemek kokuları, deniz gezintileri, çocuk sesleriyle capcanlı bir 80’li yıllar mahallesinde büyüyen; baba, delirme, aşk ve koku sarmalında kadınlığını keşfetmeye çalışan bir kahramanın romanı. Bir taraftan aradığı aşkı bulduğunda belirsiz, hüzünlü hatıralarını unutacağına inanan, diğer taraftan “arayış”ın kendisini kaybetmekten korkan bir kadının dedesiyle kesişen hayatına tanık oluyoruz.

Selda Uygur, 2020 Turgut Özakman İlk Roman Yarışması birincilik ödülünü kazandığı romanında gerçeküstü ama hiç de uzak hissetmediğimiz bir dünyadan sesleniyor.

“Belki aradığın soruların cevabı şimdi anlatacaklarımda gizlidir.”

“Kadın olmanın ilk kuralı güçlenmek, hak etmek, hak ederek aldığını da hak edenle paylaşmakmış. Günü gelir gerçekten tüm ruhuyla seni dinleyen biri olur; işte o zaman anlat. Denizin ufukla buluşup kızıllaştığı yaz günlerini bekle ama.”

Yazar hakkında:
Selda Uygur, 1978 yılında İstanbul’da doğdu. 1999 yılında Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı-Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı’ndaki yüksek lisans eğitimini 2005, doktora eğitimini ise 2013 yılında tamamladı. VarlıkKitaplıkÜç NoktaSözcüklerDünyanın Öyküsü gibi çeşitli edebiyat dergilerinde sinema ve edebiyat üzerine inceleme yazıları yayımlandı. Babalar ve Kızları adlı romanı 2020 yılı Bilgi Yayınevi Turgut Özakman roman ödülünü almaya layık görüldü. Fazlı Necip’in Ah, Anne romanını günümüz Türkçesine uyarladı, roman 2021 yılında Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlandı. 2021 yılında Türk Romanından Örneklerle Edebiyat ve Kıskançlık adlı inceleme kitabı yayımlandı. Edebiyat, sinema ve psikoloji alanlarını kapsayan disiplinlerarası çalışmalarına devam etmekte ve roman yazmaktadır.

edebiyathaber.net (13 Haziran 2022)

Yorum yapın