17. İstanbul Bienali, Açık Radyo’da

Mayıs 5, 2021

17. İstanbul Bienali, Açık Radyo’da

17. İstanbul Bienali’nin hem katılımcısı hem de mekânları arasında yer alan Açık Radyo 95.0, Radyo Bienal başlıklı yeni bir programa ev sahipliği yapacak. Radyo Bienal’in ilk yayını dün gerçekleşti.

17. İstanbul Bienali katılımcılarının üreteceği özel işler, arşiv sesleri, ses müdahaleleri, söyleşiler ve şiir okumaları Açık Radyo programında yer alacak. Böylelikle pek çok projeye ait farklı üretimler bienal izleyicisiyle ilk defa Açık Radyo 95.0 aracılığıyla buluşacak. Ayrıca farklı disiplinlerden birçok sanatçı, araştırmacı, akademisyen ve edebiyatçı Açık Radyo’ya konuk olacak.

Radyo Bienal, Ekim’e kadar her pazartesi 15.30-16.30 saatleri arasında dinleyiciye ulaşacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen İstanbul Bienali, 11 Eylül-14 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. Bienal bu yıl Ute Meta Bauer, Amar Kanwar ve David Teh’in küratörlüğünde gerçekleşecek. Küratöryal ekip, bienali “İnsan türünün yol açtığı bu sağlık krizi, hem derin bölünmeleri hem de toplumsal ve ekonomik yaşamı düzenleyen normların sürdürülebilir olmadığını gözler önüne serdi. Böyle bir dönemde bir güncel sanat bienalinin amacı ne olabilir?” sorusundan hareketle hazırladı.

Kaynak: KitapEki.com (5 Mayıs 2021)

Yorum yapın