13. Ankara Öykü Günleri

Nisan 24, 2013

13. Ankara Öykü Günleri

Türkiye’de canlı bir öykü edebiyatı ortamının oluşturulmasına katkıda bulunan Uluslararası Ankara Öykü Günleri, 1-5 Mayıs 2013 tarihinde Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi,  CerModern, Cafe Soul, Sanat Sokağı ve SUDEM olmak üzere beş ayrı mekânda, gerçekleştirilecek.

 

13.Uluslararası Ankara Öykü Günleri’nin süreceği beş gün boyunca, yazarları tarafından 30’un üzerinde öykü seslendirilecek, alanlarında kendilerini kanıtlamış araştırmacılar, yayıncılar, akademisyenler, dergi yayın yönetmenleri öyküyle ilgili kuramsal metinler sunacaklar.

Ankara dışından, Ankara’dan, yurtdışından yaklaşık 100 yazarın, eleştirmenin, yayıncının katılacağı 13.Uluslararası Ankara Öykü Günleri’nde açılış konuşmalarını Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Ankara Öykü Günleri Kurucusu ve Dünyanın Öyküsü Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Özcan Karabulut, Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel, Heyamola Yayıncılık adına Ömer Asan ve konuk yazarlar yapacaklar.

Vüs’at O. Bener, Demir Özlü, Oktay Akbal, Salim Şengil, Leyla Erbil, Adalet Ağaoğlu, Erdal Öz, Erhan Bener, İnci Aral, Füruzan, Osman Şahin ve Adnan Binyazar Ankara Öykü Günleri’nin Onur Ödülü’yle taçlandırdığı yazarlarımız. 13. Uluslararası Ankara Öykü Günleri Onur Ödülü usta yazar Pınar Kür’e sunulacaktır. Elçin Temel’in sunacağı ödül töreninde ünlü yazarlar Füruzan, Doğan Hızlan, ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık konuşma yapacaklar.

Panellerde ve öykü saatlerinde yer alacak isimler arasında Mustafa Şerif Onaran, Ömer Türkeş, Yaşar Seyman, Emin Özdemir, Alper Akçam, Atilla Şenkon, Faruk Duman, Gönül Kıvılcım, Onur Caymaz, Ayşegül Çelik, Hüseyin Su, İnan Çetin, Sevinç Özer, Aysu Erden, Çiğdem Ülker, Gülayşe Koçak, Yavuz Ekinci, Ahmet Yıldız, Mehmet Kansu, Kadir Yüksel, Ömer Lekesiz, Ayşegül Tözeren, A. Galip, Yasemin Yazıcı, İnci Gürbüzatik, Birgül Oğuz, Murat Özyaşar, Pelin Buzluk, Mahir Ünsal Eriş ve Sinan Sülün bulunmaktadır.

Bir Tuş, Bir Dokunuş” adlı bir fotoğraf sergisi açılışının ile “Mübadele: ‘Kardeş Nereye’” adlı bir belgesel film gösteriminin de gerçekleştirileceği 13.Uluslararası Ankara Öykü Günleri, Işık Kansu’nun düzenlediği “Çocukluğa Yolculuk: Burhan Günel” başlıklı bir çalışmaya da ev sahipliği yapacaktır. 13.Uluslararası Ankara Öykü Günleri’nde, Pınar Kür, Nursel Duruel, Yaşar Seyman ve Füruzan’la da söyleşiler yapılacak; Dünyanın Öyküsü Dergisi Öykü Ödül Töreni’nde ödüller sahiplerine ulaşacak; Çingiz Guseynov, Yelena Tverdislova, Maria Alejandra Rojas Sanchez, Juan Manuel Parada Serrano, Christos Hadjipapas, Mehmet Kansu, Giuseppe Goffredo, Kristin Dimitrova, Hatip Badle ve Abdülkadir Abdelli’nin katılımlarıyla Bulgar, İtalyan, Venezuela, Kıbrıs, Rus, Polonya ve Arap edebiyatları ve öykücülükleri tanıtılacak; Selim Adalı ile Ali Turan Görgü tarafından “Sümer ve Babil  Mitolojik Öyküleri” aktarılacaktır.

Programı görmek için tıklayınız >>>

edebiyathaber.net (24 Nisan 2013)

Yorum yapın