11. Şerzan Kurt Öykü Yarışması için başvurular açıldı

Haziran 23, 2021

11. Şerzan Kurt Öykü Yarışması için başvurular açıldı

Eğitim Sen Batman Şubesi (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası) Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü İkinci sınıf öğrencisi iken 12 Mayıs 2010 tarihinde, Muğla’da yaşanan öğrenci olayları sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Şerzan Kurt (1989-2010) anısına düzenlenen Şerzan Kurt Öykü Yarışması için başvurular başladı. Bu yıl onbirincisi gerçekleştirilecek olan ödülün amacı; edebiyata özgün yapıtlar kazandırmak ve Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekmektir. İki dilde yapılacak öykü yarışmasında Kürtçe öykülerin seçici kurulunda Rengin Kardelen, Burhan Tek, Murad Dildar, Çorê Arda, Ferhadé Mihemed ve Omer Kurt; Türkçe öykülerin seçici kurulunda ise Birgül Sevinçli, Gamze Güller, Menekşe Toprak, Suzan Bilge Özgün, Şengül Can ve Nejla Kurt yer alıyor.

Katılım koşulları:

-Yarışmanın konusu, serbesttir.
-İsteyen herkes, yarışmaya katılabilir.
-Katılımcılar, daha önce herhangi bir yerde (kitap-dergi-internet vs.) yayımlanmamış ve ödül almamış bir öyküyle yarışmaya katılabilirler.
-Yarışmanın dili, Kürtçe ve Türkçedir. Her dilde, ayrı ödül verilecektir. Jüri uygun gördüğünde, ödülü paylaştırabilecektir.
-Öykü, özgeçmiş-iletişim bilgileri ve fotoğrafı da içeren bir e posta ile [email protected] adresine gönderilmelidir. Son katılım tarihi, 15 Eylül 2021 Çarşamba’dır.
-11. Şerzan Kurt Öykü Ödülü’nün sonuçlanmasının ardından hazırlanacak kitapta, Seçici Kurul’un uygun göreceği eserlere yer verilecektir. Yarışmaya eser gönderenler, bu hükmü kabul etmiş sayılacaktır.
Sonuçlar basın yoluyla açıklanacak olup, ödüller 09 Kasım 2021’de gerçekleştirilecek bir etkinlikle verilecektir. Ödül, kurum tarafından verilecek bir plakettir. Para ödülü, verilmemektedir.

edebiyathaber.net (23 Haziran 2021)

Yorum yapın