1. Uluslararası Bodrum Kitap ve Kültür Festivali 1 Haziran’da başlıyor

Mayıs 14, 2012

1. Uluslararası Bodrum Kitap ve Kültür Festivali 1 Haziran’da başlıyor

01-07 Haziran 2012 tarihlerinde Bodrum Belediyesi işbirliğiyle, gerek çevre il ve ilçelere, gerekse Akdeniz ülkelerine bir merkez oluşturmak amacıyla Bodrum Belediye Meydanı’nda gerçekleştiriliyor.

Festivalin ilk yılındaki konuk ülkesi “Yunanistan” ve teması “Komşuluk.” Festival her yıl bir Akdeniz ülkesini konuk ülke olarak ağırlayacak ve her yıl konuk ülke ile Bodrum-Türkiye arasında köprü oluşturacak bir temaya sahip olacaktır.

Türkiye’nin ve Akdeniz ülkelerinin saygın ve önemli yazarlarını, kültür adamlarını, akademisyenlerini ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya toplayarak, kültürler arası diyaloğun gelişmesine katkıda bulunacak bu etkinlik, Bodrum’u kısa sürede bölgenin vazgeçilmez bir merkezi haline getirecek ve kültür aracılığıyla bölge barışına katkı sağlayacak bir platform yaratacaktır.

Yazar söyleşileri, imza günleri, okul öncesi çocuklara ve öğrencilere yönelik grafik, karikatür, edebiyat atölyeleri, binlerce çeşit kitap Bodrum’da 01-07 Haziran 2012 tarihlerinde ziyaretçilerini bekliyor…

Organizasyonun,

Facebook sayfası için tıklayınız.

Twitter sayfası için tıklayınız.

Kaynak: izmirdesanat.org (14 Mayıs 2012)

Yorum yapın