Yunus Emre Enstitüsünden Türkçe Yeterlik Sınavı

Mayıs 5, 2015

Yunus Emre Enstitüsünden Türkçe Yeterlik Sınavı

YEE_LOGOYunus Emre Enstitüsü, Türkçeyi yabancı ya da ikinci dil olarak öğrenen bireylerin dil yeterliklerini ölçmek ve belgelendirmek üzere Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) düzenliyor.

Yurtdışındaki Kültür Merkezlerinde Türkçe eğitimi veren Yunus Emre Enstitüsü, Türkçeyi yabancı ya da ikinci dil olarak öğrenen bireylerin dil yeterliklerini ölçmek ve belgelendirmek üzere Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) uygulamalarına devam ediyor. 2014 yılında uluslararası ölçekte üç sınav gerçekleştiren Enstitü, 2015 yılının ikinci sınav uygulamasını 30 Mayıs 2015 tarihinde Yunus Emre Enstitüsü ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerinde eş zamanlı uygulayacak.

Türkçenin uluslararası ölçekte uygulanacak standart bir sınava kavuşması ve yurtdışından öğrenci kabulünü kolaylaştıran politikalara destek olunması amacıyla gerçekleştirilen TYS, aynı zamanda bir dil muafiyeti sınavı özelliğini de taşıyor.

TYS’de başarılı olan adaylar, Türk üniversitelerine kabulde diğer adaylara nazaran daha avantajlı hale geliyorlar. Türkiye’de okuma hakkı kazandıklarında da Türkçe hazırlık sınıfı okuma zorunluluğundan muaf oluyorlar. Ayrıca özel şirketlere ya da devlet kurumlarına başvurduklarında Türkçe seviyelerini gösteren ve geçerliği olan bir belgeleri oluyor.

edebiyathaber.net (5 Mayıs 2015)

Yorum yapın