Solun görsel belleği sergileniyor

Şubat 9, 2013

Solun görsel belleği sergileniyor

İletişim Yayınları’nın 30. yılını kutladığı ‘Afişe Çıkmak’ sergisi açıldı.

Sinematek afişlerini, çizgileri, dönemin ilk albümlerini, kaset kapaklarını gözler önüne seren sergi; duvarlardaki sloganlar, yazılan pankartlar, 1 Mayıs hazırlıkları ve DİSK’in arşivinden alınan pek çok görsel malzemeyi de bir araya getiriyor.

Kitabı ve sergiyi hazırlayan Yılmaz Aysan konuşmasında, 40 yılı aşan bir çalışmanın ürünü olan “Afişe Çıkmak” kitabı ve sergisinin İletişim Yayınları’nın “30. Yıl” kutlamalarının başlangıç etkinliği olmasından gurur duyduğunu söyledi. Sergilenen tüm arşivin aslında yok edilmiş bir hafızayı canlandırdığını belirten Aysan, “Dönem kendi propaganda malzemelerini yarattı. Gençler sadece afiş, duvar yazıları, kartpostal gibi malzemelerle değil, tiyatro, sinema, müzik ile de kendilerini ifade etme zeminleri yarattı. Fikri olup da mücadeleye katılmış her bir birey bir anlamda afişe çıkmış sayılır” dedi.

Tophane’deki Tütün Deposu’nda yer alan sergi, “Afişe Çıkmak: 1963-80- Solun Görsel Serüveni” kitabında yer alan grafik ürünlere ev sahipliği yapıyor. “Afişe Çıkmak: 1963-80- Solun Görsel Serüveni” sergisi 23 Mart tarihine kadar açık kalacak ve çeşitli etkinliklerle dönemin sözlü tarihine de ışık tutacak.

9 Şubat 2013

Yorum yapın