Şivan Perwer’in hayatı kitaplaştı

Temmuz 5, 2012

Şivan Perwer’in hayatı kitaplaştı

Ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer’in ilk kapsamlı ve kendisi tarafından kontrol edilmiş biyografisi İstanbul’da yayımını sürdüren Nûbihar Yayınları tarafından okurlara sunuldu. 

Şivan Perwer – Efsaneya Zindî (Şivan Perwer – Yaşayan Efsane) adıyla okuyucuyla buluşan kitabı, yazar Abdullah İncekan iki yıllık bir çalışma sonucu hazırladı. İncekan kitabın hazırlık aşamasında arşivdeki kaynaklarla yetinmedi ve hemen her ay Şivan Perwer ile görüşerek hayatından kesitlerle ilgili sohbetler etti, ayrıca konser ve gezilerinde ona eşlik ederek bu Kürt ikonu ile ilgili bilgi ve gözlemleri ilk elden topladı.

Kürtçe hazırlanan eserde Avusturya Cumhurbaşkanı Dr. Heinz Fischer, Irak Bölgesel Kürdistan Başkanı Mesut Barzani, sanatçının ailesinden Gülistan ve Serxwebun Perwer, sanatçıyla birlikte çalışan Dilşad Said, Hakan Akay, Erol Mutlu ve Willi Resetarits, arkadaşları Ali Gedik, Amed Mardin, Gülten Kaya, kitapta tanıdıkları Şivan Perver’i anlattılar.

312 sayfalık kitapta sanatçının yazdığı bazı şarkıların hikayelerinin yanı sıra başyapıtlarının perde arkası bilgileri, diskografisi ve kısa zaman sonra çıkacak yeni albümü Şivanname I – Gazind’in de serüveni yer alıyor. Kitap Türkçe ve İngilizce olarak da basılacak.

Kaynak: Sabah (5 Temmuz 2012)

Yorum yapın