“Hıçkıdık” dizisinin 4. kitabı: “Ejderha Laneti Nasıl Bozulur”

Temmuz 4, 2013

“Hıçkıdık” dizisinin 4. kitabı: “Ejderha Laneti Nasıl Bozulur”

İngiliz yazar ve illüstratör Cressida Cowell’ın yazıp resimlediği, Mine Kazmaoğlu’nun çevirdiği Ejderha Laneti Nasıl Bozulur, Günışığı Kitaplığı’nca yayımlandı.

Çağdaş komedi dizisi “Hıçkıdık” yeni ve yine çok matrak bir macerayla devam ediyor. Kıllı Holiganlar’ın şefi Kayıtsız Zebella’nın çelimsiz ama akıllı oğlu Hıçkıdık, büyük bir Viking kahramanı olma yolunda yaşadığı en çetin maceralardan birini, desenlerini de kendisinin çizdiği kitapta anlatıyor. Büyük bir lider olacağına kimsenin ihtimal vermediği küçük Viking, arkadaşı Balıkayak’ın yakalandığı hastalığın panzehirini bulmak uğruna çıktığı yolculukta, onca şiddetin içinden, aklını kullanarak, iletişim kurarak, başka canlıların yaşam hakkını koruyarak, şiddete başvurmadan ilerlemeyi başarıyor. Yetişkinlerin eğitim anlayışına ve şiddet dolu dünyalarına çocukça bir başkaldırı niteliğindeki “Hıçkıdık” dizisi, arkadaşlığa, iyiliğe, aklın kaba güce zaferine ve gerçek bir liderin zarafetine ilişkin düşünce ve duygularla yüklü. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin, Nasıl Korsan Olursun, Ejderhaca Nasıl Konuşursun’un yazarı Hıçkıdık’ın mürekkebinden çıkma bu dördüncü kitap da, zengin içeriğinin yanı sıra mizah dolu desenleri, haritaları ve kahraman albümleriyle ailece keyifli zaman geçirmek isteyenler için birebir. Hıçkıdık severler, dizinin ilk kitabından uyarlanan, 2011 Bafta ve Oscar Ödülleri adayı animasyon filminin devamını da heyecanla bekliyor.

Yaşayan en büyük Viking Kahramanı Korkunç Gıcık III. Hıçkıdık’ın en yakın arkadaşı Balıkayak, Zehir Zengerek’in ısırığıyla zehirlenmişti! Kıllı Holigan Reisi’nin biricik oğlu Hıçkıdık, bu ölümcül ısırığın panzehirini bulmak uğruna, korkunç Ecelejder’in hapsolduğu buzlu geçidi aşmak zorunda! Ürkünç İsterikler köyüne gidip Baltalı İsterik Reisi’nin de karşısına dikilmesi şart… Kamikazi ve Hıçkıdık, kayakları ayaklarına geçirdiler bile!

Cressida Cowell, İngiltere’de doğdu. Oxford Üniversitesi’nde İngiliz edebiyatı eğitimi aldı ve öyküsel illüstrasyon üzerine yüksek lisans yaptı. İş yaşamına grafik tasarımcı ve illüstratör olarak başladı. Yazıp resimlediği çocuk kitabı Little Bo Peep’s Library Book’u (Küçük Bo Peep’in Kütüphane Kitabı) diğerleri izledi. Resimli kitabı That Rabbit Belongs to Emily Brown’la (O Tavşan Emily Brown’a Aittir) 2006 yılında Nestlé Smarties Ödülü’nü aldı. Küçükken, kız ve erkek kardeşleriyle ailece tatillerini geçirdikleri ıssız adada yaptığı kamplar sırasında, ada kabilelerine ve Vikingler’e ilgi duymaya başladı. Karanlık çağları düşleyerek “Korkunç Gıcık III. Hıçkıdık”ın serüvenlerini bir dizi kitap olarak kaleme aldı. Cowell, eşi, üç çocuğu ve kedileriyle birlikte Londra’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (4 Temmuz 2013)

Yorum yapın