Halikarnas Balıkçısına online kutlama

Nisan 13, 2020

Halikarnas Balıkçısına online kutlama

Muğla’nın Bodrum ilçesinin tarihinde önemli bir yeri olan dünyaca ünlü edebiyatçı, yazar, şair Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabağaçlı 130. doğum yıl dönümü, bir hafta boyunca Bodrum Deniz Müzesi’nin instagram sayfasından yapılacak canlı yayınlarla kutlanacak. Programlar 13-18 Nisan tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilecek.

Bodrum Deniz Müzesi’nin instagram hesabı olan @bodrummaritimemuseum üzerinden yapılacak olan  proğram ve tarihlerde canlı yayınlar yapılacak.

Canlı yayınlarda yapımcı yönetmen Harun Özakıncı Halikarnas Balıkçısı’nı anlatacak. Besteci Tuluğ Tırpan “Mavi Sürgün Projesi”, Yazar Haldun Sevel “Balıkçı ve Deniz Edebiyatı”, Öğretim Görevlisi Ömer Durmas “Basın ressamlarının öncüsü Halikarnas Balıkçısı “, Prof. Dr. Haluk Oral “İlk Mavi Yolculuk “ söyleşilerini gerçekleştirecek. Canlı yayınlarda Halikarnas Balıkçısı’nın günlükleri, yaşantısında video ve fotoğraflarla kesitler yer alacak.

Halikarnas Balıkçısı’nın doğum günü 17 nisanda ise  Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Camzaboğlu Balıkçı’nın Gümbet Gönültepe’deki mezarını ziyaret ederek çiçek bırakacak.

Halikarnas Balıkçısı’nın tüm kitaplarını indirimli almak için>>>

edebiyathaber.net (13 Nisan 2020)

Yorum yapın