Bizans tarihi seminerleri başlıyor

Şubat 1, 2017

Bizans tarihi seminerleri başlıyor

bizansS.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nin ev sahipliğinde yetişkin eğitimlerinin bir parçası olarak düzenlenen ve Bizans tarihine odaklanan akademik seminer programı, “Köhne” Bizans’ın “İhtişamlı” Tarihi başlığıyla 8 Şubat’ta başlayacak.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Koray Durak’ın anlatımıyla 3 hafta sürecek program, Roma’nın devlet yönetimi ile Yunan dili ve Hıristiyanlık dininin temel özelliklerini birleştiren bir kültürün taşıyıcısı olan Bizans dünyasına genel bir giriş niteliğinde olacak. Durak, milattan sonra 4. yüzyıldan 1453 yılına kadar Doğu Akdeniz’in en önemli aktörlerinden biri olan Bizans İmparatorluğu’nun Akdeniz’e damgasını vuran tarihini ve söz konusu sentezin nasıl oluştuğunu anlatacak.

Üç bölümden oluşan ve devlet, toplum, din temaları çerçevesinde önyargılardan ve basite indirgemelerden uzak bir Bizans tarihinin yorumlanacağı seride; antik dünyanın devamı niteliğindeki “Erken Bizans dönemi”, Orta Çağ’ın başlaması ile yeni bir kimliğin ortaya çıktığı “Orta Bizans dönemi” ile Latin ve Türk dünyası arasında sorunlara farklı çözümlerin arandığı “Geç Bizans dönemi” ele alınacak.

Program:

8 Şubat  10:30-12:30
15 Şubat  10:30-12:30
22 Şubat  10:30-12:30

*Eğitim programına katılım ücretli olup, öğretmen ve öğrencilere indirim uygulanacak.

Ayrıntılı bilgi için: www.sakipsabancimuzesi.org, 0 (212) 277 22 00 (dahili:124) / [email protected]

edebiyathaber.net (1 Şubat 2017)

Yorum yapın