Amed Kitap Fuarı açıldı

Mayıs 18, 2015

Amed Kitap Fuarı açıldı

fft261_mf14889166Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve 72 yayınevinin katıldığı 2. Amed Kitap Fuarı, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda açıldı. Fuar 22 Mayıs akşamına dek sürecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı’nın bu yıl ikincisini düzenlediği Amed Kitap Fuarı, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda açıldı. Kitap fuarının açılışına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, ilçe belediyeleri eş başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, yayınevi sahipleri, yazarlar ve çok sayıda kitapsever katıldı. Açılışta Fuar Koordinasyonu adına konuşan Mehmet Çakmak, 4 aydır sürdürülen çalışma sonucunda aralarında Kürt yayınevlerinin tamamının bulunduğu 72 yayınevinin katıldığı bir fuarı gerçekleştirdikleri için heyecanlı olduklarını söyledi.

FUARDA ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK
Her yıl fuarda onur konuğu belirleneceğini kaydeden Çakmak, fuarın bu yıl ki onur konuğunun Ehmed Huseyni olduğunu dile getirdi. Fuarda, panel, seminer, şiir dinletisinin dışında tiyatro, konser ve sergilerin de olacağını ifade eden Çakmak, 6 gün içerisinde 75 program yapılacağını söyledi.

“BİZ BU İŞİ DAHA İYİ YAPABİLİRİZ”
Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanakise, TÜYAP’ın çeşitli gerekçelerle artık kentte fuar düzenlemediğini anımsatarak, “Geçen yıl ki deneyimimizde gördük ki aslında biz bu işi daha iyi yapabiliriz. Kentteki hem yazın dünyası hem de toplumsal dinamikler kendi imkanlarıyla fuar yapma koşullarına sahip” dedi.

“OKUMAK VE YAZMAK İLAÇ GİBİDİR”
Kentin ve bölgenin çok zor bir süreçten geçtiğini söyleyen Kışanak, bu koşullarda kitap fuarının topluma nefes aldıracağını ifade etti. Okumanın ve yazmanın ilaç gibi olduğunu anlatan Kışanak, kederin, hüznün, özgürlük arayışının izlerinin edebiyat, öykü ve romanda bulunduğunu belirtti. Fuarın yazar ve yayınevlerini üretime teşvik etmeye zemin hazırladığını kaydeden Kışanak, “Okuyarak, yaralarımızı sağaltarak, direniş ve özgürlüğün gücünü arttırabiliriz” dedi.

Fuar, 17-22 Mayıs tarihleri arasında her gün saat 10.00 ile 20.00 arasında açık olacak.

Kaynak: Milliyet (18 Mayıs 2016)

Yorum yapın