Alberto Manguel ÇSM’de

Ağustos 29, 2013

Alberto Manguel ÇSM’de

Dünyanın farklı ülkelerinden sanat, siyaset ve biliminsanlarını Ankaralılarla buluşturan Özgür Sesler Söyleşileri’nde bu kez Kanadalı roman yazarı Alberto Manguel var. Söyleşi, 6 Eylül Cuma 18.30’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM: Kennedy Caddesi No:4 Kavaklıdere) yapılacak.

“Hayali Yerler Sözlüğü” ve otuzdan fazla dile çevrilerek çok satanlar arasında yer alan “Okumanın Tarihi” kitapları ile tanınan, çok dilli çevirmen, antoloji yazarı ve editör Alberto Manguel, 1948 yılında Arjantinli bir anne ve babanın çocuğu Buenos Aires’te doğdu. Çocukluğunu babasının diplomatik görevi nedeniyle İsrail’de geçirdi. Çek bakıcısından İngilizce ve Almanca öğrenen Manguel, ana dili İspanyolcayı 1955’te Arjantin’e döndükten sonra öğrendi.
Fransa, İtalya ve İngiltere gibi değişik ülkelerde hayatını geçiren yazar, 1988’de Kanada vatandaşı oldu. 1992’de “Yabancı Bir Ülkeden Haber Geldi” adlı romanı McKitterick Ödülü’nü kazandı. Aynı şekilde, “Resimleri Okumak: Aşk ve Nefretin Tarihi” adlı yapıtı Kanada’da kurmaca-dışı dalında Genel Vali Ödülü’ne layık görüldü.

edebiyathaber.net (29 Ağustos 2013)

Yorum yapın