‘2014 Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği Öykü Ödülü’ sonuçları belli oldu!

Mayıs 6, 2014

‘2014 Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği Öykü Ödülü’ sonuçları belli oldu!

ankara öykü günleri logoUluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği öykü edebiyatına yeni yazarlar kazandırmak amacıyla 2014 yılından başlayarak her yıl bir öykü ödülü verecek. Daha önce öykü kitabı yayımlanmamış yazarların öykü dosyaları arasından yapılan değerlendirmenin ardından 2014 Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği Öykü Ödülü’nün sonuçları belli oldu.

Füruzan, Nursel  Duruel, Ömer Türkeş, Özcan Karabulut ve Ayşegül Tözeren‘den oluşan seçici kurul, Mehmet Ergün‘ü kendine has bir kurgu dünyası kurabilmiş olması ve Murat Saat‘i el yakan insani durumları ele alış biçimindeki incelik nedeniyle ödüle layık buldu.

Murat Saat kimdir?

1975 Samsun Havza doğumlu. Lise mezunu ve 1999 yılında beri tutuklu. Şu anda Sincan Ankara 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde yatmakta.

Mehmet Ergün kimdir?

1977 Ankara doğumlu. Üniversite yıllarında Arayış Tiyatro Topluluğu, devamında İstanbul’da Tiyatro Firez çatısı altında çeşitli oyunların yönetmenliğini üstlendi. 2008 yılında Mülksüzler isimli aylık siyasi derginin yayınına yazar olarak katkıda bulundu. Halen İngilizce öğretmeni olarak görev yapmakta.

edebiyathaber.net (6 Mayıs 2014)

Yorum yapın