Mikroscope Atöyleleri’nin ilki başlıyor “Kurgu İnşa Etmek” Müge İplikçi’nin yol göstericiliğinde gerçekleşecek atölye 4 Ekim’de başlıyor.

Bültenden:
Mikroscope Dergisi Edebiyat Buluşmaları Atölye Serisi (Tasarım: Berfin Elif Şahin)
Mikroscope Atölyeleri’nin ilki ile karşınızdayız: Kurgu İnşa Etmek
Bir hikâye nasıl kurulur? İlk ilham tohumu, nasıl olur da sağlam bir yapıya, soluk kesen bir olay örgüsüne ve unutulmaz karakterlere dönüşür? Yazmaya yeni başlayan herkesin aklını kurcalayan bu sorulara, Müge İplikçi eşliğinde yanıt arıyoruz.
8 Cumartesi (4 Ekim- 22 Kasım 2025) / 11.00-14.30
Sayı 25 kişi ile sınırlıdır.
Atölye sonucunda hedeflenene ulaşan öyküler Mikroscope dergisinde yayımlanacaktır.
Yer: Maslak Mahallesi, Dereboyu 2. Cadde, No: 15A/70, Ata Center İş Merkezi Kat: G2, 34485 Sarıyer/İstanbul (Medyascope binası)
İletişim için: [email protected] ve [email protected] (lütfen konu bölümüne “atölye” diye yazın.)
Atölye, hayal gücünüzü yazarlık “zanaatının” teknikleriyle buluşturmayı hedefliyor. Bu buluşma, iyi anlatılmış bir hikâyenin sırlarını çözmek, bakış açısı, karakter yaratımı ve çatışma gibi temel unsurların bir arada nasıl işlediğini kavramak için tasarlandı. Zamanla, hikâye ile olay örgüsü arasındaki incelikli farkı keşfedecek, olayları sadece sıralamak yerine, karakterlerinizin sizin için bu “macerayı” nasıl ördüğünü öğreneceksiniz.
Salt bir anlatıdan çok, aktif bir yazı laboratuvarı olarak işleyecek bu buluşmada, kavramları yazma egzersizleriyle deneyimleyecek ve grup tartışmalarıyla farklı perspektifler keşfedeceksiniz. Edineceğiniz bu beceriler, atölye sonrasında kendi özgün metinlerinizi inşa etmeniz için sağlam bir temel oluşturacak.
Hikayesini kurmak isteyen herkesi, yazının temel taşlarını birlikte döşemeye bekliyoruz.
Yol gösterici: Müge İplikçi.



















