CerModern’de Sanat Atölyesi başlıyor

Şubat 19, 2013

CerModern’de Sanat Atölyesi başlıyor

CerModern bünyesinde gerçekleştirilecek olan “Sanatı Anlamak-Kısa Batı Sanatı Tarihi” adlı atölye, sanatı tanıma, anlama ve anlamlandırma noktasında, yeni başlayanlar ya da mevcut bilgisine bambaşka bir bakış açısı getirmek isteyenler için iki aylık bir eğitim.

Rönesans, mannerizm, barok, rokoko, neoklasisizm, romantizm, realizm, empresyonizm vb. sanat tarihine yön veren akımların incelenmesinin; bir sanat eseri nasıl izlenir, değeri nasıl anlaşılır, sanat eserini ayırt etmenin incelikleri nelerdir gibi soruların yanıtlarının aranmasının yanı sıra sanatın politikayla ilişkisi, metalaşması, güncel sanat, Türkiye’deki sanat felsefesi çalışmaları ve sanat kurumlarının işlevleri vb. konular katılımcılarla paylaşılacaktır.

Osman Erden ve Bora Gürdaş’ın eğitmen olarak yer alacağı atölyeye, alanın usta isimleri Beral Madra ve Ali Akay konuk olarak katılacak, bilgilerini ve deneyimlerini paylaşmak üzere katılımcılarla bir araya gelecektir.

10 Mart 2013 tarihinde başlayacak ve sekiz hafta sürecek olan atölye, her Pazar 11.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Kontenjanla sınırlı olan atölye için son kayıt tarihi ise 8 Mart 2013.

Ayrıntılı bilgi ve iletişim için: 0312 310 00 00

edebiyathaber.net (19 Şubat 2013)

Yorum yapın