Türkiye’nin kuir film festivali 10. yılına çarpıcı bir konferansla başlayacak

Kasım 13, 2020

Türkiye’nin kuir film festivali 10. yılına çarpıcı bir konferansla başlayacak

Türkiye’nin ilk ve tek kuir film festivali olan Pembe Hayat KuirFest, 10’uncu yılına “Film Kültürlerini Kuiryantelleştirmek” konferansıyla başlayacak.

Pandemiden dolayı Eylül 2021’de gerçekleşecek olan Pembe Hayat KuirFest, “Film Kültürlerini Kuiryantelleştirmek” konferansıyla açılışını yapacak.

Kuir sanatçılar, sinemacılar, akademisyenler, aktivistler ve kültür endüstrisi emekçilerinin katılacağı çevrimiçi konferans 26-28 Şubat’ta gerçekleşecek.

Kültür Servisi’nin aktardığına göre, Kuir sinemanın üretim, gösterim, dağıtım ilişkilerini tartışmaya sunan konferansta özellikle bu tür tartışmaların dışında kalan Güneybatı Asya ve Kuzey Afrika (SWANA) bölgesine odaklanılacak.

Üç gün sürecek konferansın “Türkiye’de Kuir Sinema ve Kuir Film Kültürleri” oturumu için, kuir seyirci deneyimleri, kuir üretim pratikleri, kuir kolektifler, dağıtım ve gösterimde kuir imkânlar/ imkânsızlıklar gibi konularda çalışanlar, 6 Aralık günü saat 23.59’a kadar 300 kelimeyi geçmeyecek bildiri özetlerini özgeçmişleriyle birlikte [email protected] adresine gönderebilir.

Kabul edilen sunum ya da video essayler 21 Aralık 2020 tarihinde mail yoluyla açıklanacak.

Konferans, İngilizce oturumlarda Türkçe çeviri desteğiyle gerçekleşecek. Bu sebeple seçilen katılımcıların en geç 15 Ocak 2021 tarihine kadar sunum metninin tamamını ve/veya video-essaylerin son hâlini konferans ekibine iletmesi gerekiyor.

Konferansa dâhil olan yazılı ve görsel üretimler, dijital ve basılı formlarda konferans sonrasında yayımlanacak.

Daha detaylı bilgi edinmek için şuraya bakılabilir.

edebiyathaber.net (13 Kasım 2020)

Yorum yapın