
Göktuğ Canbaba’nın Ormanın Öteki Yüzü adlı kitabı X Libris Yayınları tarafından yayımlandı.
Tanıtım bülteninden:
Bazen dünyayı değiştirmek, bildiğimiz her şeyi sorgulamakla başlar.
Çıkmazorman’da yaşayan Katyu, kendini bildi bileli Orman Hanımı olmanın sorumluluğunu taşıyor. Görevi belli: Ormanın bekçileri Kökadamlara şarkı söylemek. Çünkü onun sesiyle beslenen Kökadamlar ormanı koruyor. Katyu Kökadamlara her şarkı söylediğinde biraz daha güçsüz düşse de yıllardır ona öğretilen bu düzene itiraz etmeden, ormandaki dostlarıyla birlikte yaşamını sürdürüyor. Her şey olması gerektiği gibi ama Katyu içinde bir sıkıntının büyümesine engel olamıyor. Yanlış giden bir şeyler var, ne olduğunu bilmiyor ama bunu hissediyor.
Bir gün ormanın derinliklerinden daha önce hiç görmediği gizemli bir canlı çıkageliyor. Ne kim olduğunu ne de nereden geldiğini hatırlayan bu heybetli kaplan, Katyu’yu koruması gerektiğini söylüyor. Katyu içindeki gerçeği bulma isteğini harekete geçiren bu kaplanı görmezden gelemiyor ve o güne dek bildiği her şeyi sorgulamaya başlıyor.
Ona kaplandan uzak durmasını söyleyen arkadaşlarına, Kökadamlara ve ormanın yıllardır süren düzenine karşı Katyu, gerçekte kim olduğunu öğrenmek için kararlı bir mücadeleye başlıyor.
Göktuğ Canbaba, Ormanın Öteki Yüzü’nde fantastik bir orman dünyasının içinde, çocukların hayatlarında sıkça karşılaştıkları önemli bir meseleyi ele alıyor: Başkalarının bizim için çizdiği sınırlarla kendi seçimlerimiz arasındaki farkı… Katyu’nun hikâyesi ilerledikçe dostluk, sadakat ve fedakârlık kadar özgürlük, aidiyet ve kendi sesini bulma kavramları da hikâyenin merkezine yerleşiyor.
Ormanın Öteki Yüzü, fantastik bir dünyanın kapılarını aralarken okuruna şu soruyu da bırakıyor: Bize yıllardır anlatılan hikâyelerin hangisi gerçekten bize ait?
Çünkü bazen en büyük cesaret, bildiğimiz dünyaya başka bir gözle bakabilmektir.
Yayınevi: Xlibris
Yazar Adı: Göktuğ Canbaba
GÖKTUĞ CANBABA
1981 yılında Ankara’da doğan Göktuğ Canbaba, Anadolu Üniversitesi Basın Yayın Bölümü’nden 2006 yılında mezun oldu. Bitirme tezini fotoğraf alanında yapan Canbaba, hayalini kurduğu seyahatlere çıkıp dünyanın birçok yerini gezdi, fotoğraf projeleri hazırladı. Yetişkinler için dört roman ve üç öykü kitabı yazan Canbaba, Doğan Çocuk Yayınları’ndan yayımlanan Fener Balığının Kayıp Işığı, Valizdeki Kedi, Arayış Ormanı 1, Arayış Ormanı 2 (Soluyan Ruhlar Kitabı), Arayış Ormanı 3 (Cadıların Gecesi), Arayış Ormanı 4 (Kil Büyücüsü), Uzayda Sahibini Arayan Köpek, Perili Ev, Oli’nin Sırrı, Çamamdaki Öyküler, Ay’daki Gizemli Kerviz Yemeği, Gökyüzü Boyacısı, Meraklı Gezginin Notları, Hayaller Tarlası’na Davet, Arkadaşım Dinozor, Yarasa Çıkmazı 1 (Mumalevi Malikânesi), Yarasa Çıkmazı 2 (Gizemli Kara Kediler), Yarasa Çıkmazı 3 (Kederli Kuşlar Ormanı), Yarasa Çıkmazı 4 (Huzursuz Düşler Evi) ve kısa öykülerden oluşan değerler eğitimi ve meslekler serisinin de aralarında bulunduğu otuzun üzerinde kitap yazdı.
Aynı zamanda çizgi film senaristliği de yapan Canbaba, dünyayı daha yakından tanımak için seyahatlere çıkmaya, bol bol fotoğraf çekip keşfetmeye devam ediyor


















