Pera Müzesi Yazar-Editör Sohbetleri’nin Ekim etkinliğinde, Özgür Mumcu ile Nazlı Berivan Ak bir araya geliyor

Ekim 23, 2025

Pera Müzesi Yazar-Editör Sohbetleri’nin Ekim etkinliğinde, Özgür Mumcu ile Nazlı Berivan Ak bir araya geliyor

Pera Müzesi ve Atlas Publishing Lab iş birliğiyle düzenlenen Yazar-Editör Sohbetleri’nin Ekim etkinliğinde, yazar, gazeteci ve akademisyen Özgür Mumcu ile yayıncı ve çevirmen Nazlı Berivan Ak bir araya geliyor. Etkinlik 23 Ekim’de saat 19.00’da.

Konuşmacılar, Mumcu’nun yeni romanı Dünyalılar üzerine, romanın oluşum süreci ve yazar–editör olarak yürüttükleri ortak çalışma deneyimi hakkında sohbet edecek. Ayrıca Özgür Mumcu’nun gazetecilik, podcast yayıncılığı ve edebiyat arasında kurduğu bağlar üzerine de konuşacaklar.

Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Özgür Mumcu Hakkında
İlk romanı Barış Makinesi 11 dile çevrilen ve EBRD Edebiyat Ödülü’ne aday gösterilen Özgür Mumcu’nun ikinci romanı Dünyalılar (April Yayıncılık) 2025 senesinde yayımlandı. On sene boyunca ulusal gazetelerde köşe yazarlığı yapan Mumcu, şu an çeşitli mecralarda podcast yayıncılığı ve yazarlık yapmaktadır.

Nazlı Berivan Ak Hakkında
Yayıncı ve çevirmen. Ankara Üniversitesi Klasik Filoloji mezunu. Bağımsız Kitabevleri Raporu’nun yazarı. Türkiye Yayıncılar Birliği genel sekreteri, İTO Kültür, Sanat, Dış Ticaret Komitesi üyesi. İlk belgeseli Kitapçı 2023 yılında izleyicilerle buluştu.

Yorum yapın