Zile Basıp Kaçanlar buraya toplansın!

Ağustos 23, 2019

Zile Basıp Kaçanlar buraya toplansın!

İdil Pişgin Talan’ın yeni kitabı “Zile Basıp Kaçanlar”, 10 ve üzeri yaş grubu için Doğan Egmont etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Atlas elini Mahire’nin kalbine koydu. ‘Unutmayacaksın,’ dedi. ‘Hiçbir zaman unutmayacağız. Yazıp çizmekten, anlatmaktan vazgeçmeyeceğiz. İçimizdeki çocuğun duyduğu en güzel sözleri kalbimizde saklayacağız.’”

Genç kuşağın özgün kalemlerinden İdil Pişgin Talan’ın yeni kitabı Zile Basıp Kaçanlar Doğan Egmont’tan yayınlandı. Mahalle arkadaşlıklarının neşeli ve samimi ruhunu hissettiren kitap, özgüven, cesaret ve kendini tanıma üzerine hem eğlenceli hem de macera dolu bir kitap.

On iki yaşındaki Atlas Mahire, zamanının büyük bir kısmını bilgisayar karşısında geçiriyor. Çekingen yapısı nedeniyle her zaman başarısız olma ve yalnız kalma endişesi taşıyor. Kendi fikirlerinin ardında duramıyor ve hayallerinden çarçabuk uzaklaşıyor. Ta ki yarıyıl tatilinde, anneannesi ve dedesinin evinde teknolojiden uzak bir süre geçirinceye dek…

Atlas Mahire, hiç unutamayacağı bu tatilde, dış dünyaya adım atıyor ve mahallede yeni dostluklar kuruyor. Bir gün arkadaşlarıyla birlikte zile basıp kaçma oyunu oynarlarken, esrarengiz bir ev sahibesine yakalanıyor. Zil sesini duyar duymaz kapıyı açan bu gizemli kadın, Atlas Mahire’nin iç sesi oluyor ve ona çocukluk hayallerini hatırlatıyor.

edebiyathaber.net (23 Ağustos 2019)

Yorum yapın