Yılın en kısa gününde kısa öyküler okunuyor

Aralık 18, 2013

Yılın en kısa gününde kısa öyküler okunuyor

en kısa öykü okuma günü afişi‘Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği’, kuruluşunu, yılın en kısa günü olan 21 Aralık 2013 tarihinde bir söyleşi  ve ‘En Kısa Gün, En Kısa Öykü’ etkinliği ile kutlayıp, ardından bir tanıtım kokteyli ile sanatseverlere duyuracak.

İlk kez 5-10 Mayıs 1997 tarihleri arasında Ankara’da başlatılan Ankara Öykü Günleri Özcan Karabulut’un öncülüğünde gerçekleştirilmiş  ve 2012 yılından itibaren de uluslararası olarak düzenlenmeye başlanmıştır. Dernek adını Ankara Öykü Günleri’nden alıyor.

Ankara’daki ‘Uluslararası Öykü Günleri’  etkinliği genç öykücülerle usta öykücülerin, edebiyatçılarla edebiyatseverlerin buluştukları kolektif etkileşim ve iletişimin yaşandığı bir panayıra dönüşüyor, pek çok kente de örnek oluyor.

‘En Kısa Gün, En Kısa Öykü’ etkinliği 21 Aralık 2013 tarihinde saat 16:00 da  ‘Selanik Caddesi 25/10 Kızılay’ adresindeki dernek binasında Ayşegül Tözören ve Cihat Duman’ın söyleşi ile başlayacak. 

21 Aralık’ın Kültürel Boyutları’ konusunda Ali Turan Görgün’ün konuşmasının ardından Gamze Güller, Halil Genç, İnci Gürbüzatik, Merve Kurun, Onur Çalı, Özcan Öztürk, Püren Çetin, Perihan Uyar, Suzan Bilgen Özgün, Tarhan Gürhan, Tevfik Ceritoğlu kısa öyküler okuyacak.

19:20 de ise Dernek Başkanı Özcan Karabulut’un ve Çankaya Belediyesi  temsilcisi Özgür Ovacık’ın konuşmalarıyla  ‘Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği’nin açılışı gerçekleştirilecektir.

Tlf: 0312 419 10 98

edebiyathbaer.net (18 Aralık 2013)

Yorum yapın