Yeşim Taşı Efsanesi serisi “Gizemli Kitap” ile devam ediyor

Aralık 24, 2021

Yeşim Taşı Efsanesi serisi “Gizemli Kitap” ile devam ediyor

Ömer Ünal’ın yazdığı “Yeşim Taşı Efsanesi” serisinin ikinci kitabı Gizemli Kitap, genç okurlar için Karakum Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

2020 yılının en iyi yerli fantastik romanı ödülüne layık görülen Yeşim Taşı Efsanesi serisi “Gizemli Kitap” ile sürüyor. 

Gizemli kitaba ulaşan Oğuz, Umay ve Berk Yeşim Taşı’nı kullanarak esrarengiz olayların son bulmasına çalışırlar. Erlik Han’ın kötü planlarını boşa çıkarmak için Dede Korkut’tan yardım almaları gereken çocuklar, fantastik bir maceraya atılırlar. Heyecan dozu yüksek bu gizemli serüven, Türk mitolojisine dair karakterler ve olaylar eşliğinde sizleri olağanüstü bir maceraya davet ediyor.

Türk mitolojisine ait olağanüstü karakterlerin ve olayların merkezde yer aldığı kitapta Oğuz, Yeşim Taşı’nı kullanabilmek için rüyalarına başvurmaktadır. Ona yol gösteren rüyaları bu kez gizemli bir kitabın içindeki şifreleri aydınlatırken kadim Türk tarihine de fantastik bir yolculuğa çıkmanızı sağlayacak. 

Yazar Ömer Ünal‘ın soluksuz okunan akıcı üslubuyla fantastik olaylar bir araya gelince okuma deneyimi oldukça lezzetli bir hâle dönüşüyor. Sizler de bu eşsiz yolculuğa çıkmak, Türk mitolojisinin dehlizlerinde dolaşmak istiyorsanız vakit kaybetmeyin! Karakum Yayınevi’nden çıkan mitolojik roman özellikle genç okurlar için büyüleyici sahneler vadediyor.

Kitabın Arka Kapak Yazısından:

“Fantastik edebiyatı çocuklarla buluşturan bu kitabı ve yazarını herkesin tanımasını istiyorum.”
Yeşim Mutlu – Milliyet Gazetesi

“Türk mitolojisine ait ögelerin, olağanüstü varlıkların, kültürümüzde yer edinmiş inanç ve ritüellerin özellikle genç okurlar için de kaleme alındığını düşünecek olursak kitabın alanında bir ilk olduğunu ifade etmeliyiz.”
Türkiye Yazarlar Birliği

“Okuyan herkesi gizemli bir yolculuğa çıkartan kitap, semboller üzerinden gerekli sosyal iletileri de okuyucusuna oldukça sürükleyici bir dille aktarmayı başarıyor.” Kitap Eki Dergisi

edebiyathaber.net (24 Aralık 2021)

Yorum yapın