Yeni bir yazıevi açılıyor

Eylül 18, 2018

Yeni bir yazıevi açılıyor

Çalışmalarını dingin bir ortamda tamamlamak isteyen yazar, şair, çevirmen, akademisyen ve araştırmacılar için Nilüfer’de yeni bir ev daha açılıyor: Misi Yazıevi 

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, yazın yaşamına katkıda bulunmak amacıyla yeni projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Bu projelerden en önemlileri ise tarih ile doğanın buluştuğu gözde yerleşim yerlerinde oluşturulan yazar evleri. Uluabat Gölü’nün kıyısında, aslına uygun olarak yenilenen iki katlı bir binada hizmet veren ve Türkiye’nin ilk yazar evi olma özelliğine sahip Göl Yazıevi’ne, sırtını Uludağ’ın eteklerine dayayan Misi Yazıevi katılıyor. Dünyada sanata, edebiyata, kültüre değer veren pek çok ülkede benzeri bulunan; çalışmak için ferah bir ortam özlemi duyan yazı emekçilerinin konaklayabilecekleri bu evler, Bursa’da tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Gölyazı ve Gümüştepe Mahallesi (Misi)’de bulunuyor. 29 Eylül Cumartesi 14.00’da açılışı gerçekleştirilecek Misi Yazıevi ile Nilüfer, sınırları içinde iki yazar evi bulunan ilk ilçe olma özelliğine kavuşuyor.

Misi Yazıevi; yaklaşık 217 metre kare kapalı alana, 130 metre karelik bir avluya, iki ayrı odaya, ortak çalışma ve etkinlik salonlarına, mutfak, çamaşır makinesi, kurutma makinesi, ütü, televizyon gibi olanaklara sahip dingin bir üretim alanı. Misi Yazıevi’nin odalarında tek kişilik yatak, çalışma masası, klima, banyo, dolap bulunuyor. Misi Yazıevi’nin konukları internet erişimi, sıcak su vb. hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanıyorlar.

Göl Yazıevi ve Misi Yazıevi’ne başvurular http://yazievleri.nilufer.bel.tr/basvuru adresinden yapılabiliyor.

Göl Yazıevi ve Misi Yazıevi hem Türkiye’den, hem de dünyadan gelecek konuklarını ağırlamayı bekliyor.

Misi Yazıevi

Gümüştepe Mah. İpekyolu Sok. No:11 Nilüfer/Bursa

Yorum yapın