“Türkiye’de Savaş, Ekoloji, Gıda Politikaları” semineri 2 Mart’ta

Şubat 29, 2016

“Türkiye’de Savaş, Ekoloji, Gıda Politikaları” semineri 2 Mart’ta

zeybekMSGSÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nün Çarşamba Seminerlerine 2 Mart Çarşamba 11:00’de Sezai Ozan Zeybek konuk oluyor.

Bir coğrafyacı olan Sezai Ozan Zeybek, postkolonyal çalışmalar ışığında önem arz etmediği düşünülen failleri, üretken olmayan zamanları ve kıyıda kalmış mekânları tahlil ediyor. Köpeklerin, bebeklerin ya da mahalle kahvesinde gün deviren adamların hikâyelerine bakıyor. Bu esnada zaman-mekân kurgularını, kapitalizmi sorguluyor. Şu aralar ekoloji ve bilhassa hayvancılık meseleleri üstüne düşünüyor-yazıyor.* Zeybek’in “Türkiye’de Savaş, Ekoloji, Gıda Politikaları: Sezai Ozan Zeybek” başlıklı sunuşunun tanıtım metninden:

“Bu konuşmanın iki payandası var. İlki, Türkiye’deki hayvancılık politikalarından boşaltılan köylere, genetiği değiştirilen ürünlerden göç politikalarına uzanan geniş bir hatta, son dönemdeki ekolojik değişimleri ele alıyor. Önümüzdeki birtakım hayatî meselelere dikkat çekiyor, öneriler sunuyor. Diğer payanda ise, yeni bir coğrafya tarifi ile iştigal ediyor. Bu coğrafyada yerel-küresel yahut kır-şehir gibi tasnifler yok. Sosyal bilimlerin bilindik temalarının ve faillerinin dışında kalmış ilişkiler takip ediliyor. İnsan olmayan faillerin sosyal bilimlerin çalışma alanını nasıl genişletebileceği üzerinde duruluyor.”

*(Tanıtım bilgisi http://www.bilgi.edu.tr/tr/rehber/kisi/sezai-ozan-zeybek adresinden alınmıştır.)

Yer: MSGSÜ Fındıklı Kampüsü / Video Konferans Salonu

edebiyathaber.net (29 Şubat 2016)

Yorum yapın