Türkiye kökenli yazar Almanya’nın en iyi roman ödülüne aday

Ağustos 21, 2015

Türkiye kökenli yazar Almanya’nın en iyi roman ödülüne aday

turk-kokenli-yazar-almanyanin-en-iyi-roman-odulune-aday-feridun-zaimoglu-kimdir,6Y9hA3s6EUuxoHwjzDRwHATürkiye kökenli yazar Feridun Zaimoğlu, Almanya’da 2015 En İyi Roman Ödülü’ne aday gösterildi.

Feridun Zaimoğlu, pek çok ünlü yazarın bulunduğu 20 kişilik listeye, “Yedikule- Siebentürmeviertel” adlı eseriyle girdi. Liste, Almanya, Avusturya ve İsviçre’deki 110 yayınevinden çıkan 167 roman arasından yapılan değerlendirme sonucu belirlendi.

20 kişilik aday listesinde Alina Bronsky, Jenny Erpenbeck, Valerie Fritsch, Steffen Kopetzky, Ilija Trojanow, Ulrich Peltzer, Clemens J. Setz gibi yazarlar bulunuyor.

Yedi kişilik jüri tarafından belirlenen 20 kişilik ilk liste, 16 Eylül tarihine kadar bir elemeye tabi tutularak “shortlist” hazırlanacak. Kazanan ise, 12 Ekim tarihinde Frankfurt Kitap Fuarı kapsamında açıklanacak.
Onuncusu verilecek olan ödül kapsamında toplam 37 bin 500 euro dağıtılacak. Ödülü geçen yıl Lutz Seiler “Kruso” adlı romanıyla kazanmıştı.

Feridun Zaimoğlu

4 Aralık 1964 tarihinde Bolu’da dünyaya gelen Feridun Zaimoğlu, bir yaşındayken ailesiyle birlikte Almanya’ya geldi. 1985 yılına kadar Berlin ve Münih’te yaşadı. Kiel’de tıp ve sanat okudu. Gazetecilik ve yazarlık yapan Zaimoğlu, “Kafa örtüsü“ adlı ilk eserini yayımladığı 1995 yılından bu yana çağdaş Alman dilinin önemli şairleri arasında gösteriliyor. Zaimoğlu’nun çok sayıda roman, öykü ve denemesi bulunuyor.

edebiyathaber.net (21 Ağustos 2015)

Yorum yapın