Sözyüzü Dergisi “Bahara Merhaba” şenliği düzenledi

Nisan 12, 2022

Sözyüzü Dergisi “Bahara Merhaba” şenliği düzenledi

Mersin’de üç ayda bir yayımlanan Sözyüzü dergisi, yaptığı türkü ve şiir gecesiyle “Bahara Merhaba” dedi.

Açılış konuşmasını yapan Şair Jana Med İnanç, kültür işçiliği yaptıklarını ve akıntıya karşı yüzenlerden olduklarını belirterek zahmetli ama mutluluk duyulan bir çaba içinde olduklarını söyledi. Konuşmasının devamında edebiyat alanında zorlu bir süreçten geçtiklerini, dergi çıkarmanın ekonomik koşullarının ağırlaştığını belirterek dergiye hep beraber sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin teknik destek sağladığı şenliğe çok sayıda yazar, ressam, şair ve sanatsever katıldı. Etkinlikte katılımcılar tarafından Orhan Veli, Adnan Yücel, Nazım Hikmet, Haydar Ergülen, İlhan Sami Çomak, Didem Madak gibi birçok şairin şiiri okundu. Ayrıca etkinliğe katılan şairler kendi şiirlerini seslendirdiler.

Mersin Amfi Tiyatro’da yapılan etkinlikte canlı müzik dinletisi de yapıldı. Emrah Der ki, Kadir Çat, Hakan Kaleci, Ercem Şahan, Ayhan Danyeli, Olcay Bayır ve Onur Talipoğlu canlı müzik performanslarını sergiledi.

Üçüncü sayısını hazırlamakta olan Sözyüzü dergisi, edebiyat ve sanat etkinliklerinin çoğalarak devam edeceğini belirtti.  9 Nisan Cumartesi akşamı saat 17.30’da başlayan etkinlik sanatseverlerin ilgisiyle yaklaşık dört saat sürdü.

edebiyathaber.net (12 Nisan 2022)

Yorum yapın