Soruyu bil kitabı al! (kazananlar belli oldu)

Mayıs 29, 2012

Soruyu bil kitabı al! (kazananlar belli oldu)

Kazananların ve yedek listesinde bulunan kişilerin 4 Haziran 2012 pazartesi günü saat 12:00’a kadar [email protected] adresine, kargo bilgilerini (ad soyad, telefon ve adres) göndermeleri gerekmektedir.

Soruyu doğru yanıtlayan 5 kişi Maksim Gorki’nin “Ana” adlı romanını kazanıyor.

Soru: “Nasıl Yapmalı?” adlı romanın yazarı kimdir? (yanıtlar sayfanın altındaki yorum bölümüne bırakılmalıdır.)

Dünya edebiyatında, sosyalist gerçekçilik yönteminin yerleşmesinde büyük katkısı olan Maksim Gorki, ünlü romanı Ana’da 1905 devrimi sırasında, işçi ve köylülerin çarlık despotizmine karşı yürüttüğü toplumsal mücadeleyi anlatıyor ve Rusya Ana’nın çocuklarına neler kazandıracağına ilişkin görüşlerini yansıtıyor.

“İnsan, onurlu bir kelimedir,” diyor Maksim Gorki, yalancı ve pasif bir hümanizm adına insana acımak yerine, saygı duymak, yaşamı yeniden biçimlendirme yeteneğine inanmak, onu buna yönlendirmek gerektiğini vurguluyor. Gorki’ye göre insan çevresini değiştirirken kendisi de değişirse, kaderini halkın kaderiyle birleştirir, onların özgürlük ve mutluluk uğruna mücadelesine katılırsa, ‘dünyaya yeniden gelir’ ve kelimenin en  gerçek anlamıyla insan olur. Dünyanın birçok ülkesinde, milyonlarca insan için başucu kitabı olan Ana romanında bu tema en tam anlatımına kavuşmaktadır.
Kazananlar, 30 Mayıs 2012 Çarşamba günü saat: 12:00’a kadar haberin altında bulunan yorum kısmına, doğru yanıtı yazanlar arasında yapılacak çekilişle belirlenecektir. 
Kazananların listesi 31 Mayıs 2012 Perşembe günü saat 12:30’da edebiyathaber.net üzerinden açıklanacak;  Facebook ve Twitter üzerinden de duyurulacaktır.
Not: Kargo bilgilerindeki ad ile yanıt veren kişinin adının aynı olması gerekmektedir.
edebiyathaber.net (10 Mayıs 2012)

 

Yorum yapın