Shakespeare’in tiyatrosu Türkiye’ye geliyor

Nisan 18, 2013

Shakespeare’in tiyatrosu Türkiye’ye geliyor

Devlet Tiyatroları – Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali kapsamında Türkiye’ye gelen Globe Tiyatrosu, “Kral Lear” oyunuyla İstanbul ve Adana’da sahne alacak.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 15’inci yılında bir ilke imza atacak.

İngiliz şair ve oyun yazarı William Shakespeare’in kurucuları arasında bulunduğu İngiltere’nin köklü tiyatrolarından Globe Tiyatrosu ilk kez geleceği Türkiye’de, yazarın en önemli eserlerinden “Kral Lear”ı sahneleyecek.

Oyun, 25-26 Nisan tarihlerinde İstanbul Aya İrini Müzesi’nde, 28-29 Nisan’da da Adana Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

“Kral Lear”, Shakespeare oyunlarını başarıyla yöneten Bill Buckhurst imzasıyla sahneye taşınıyor. Kraliçe Elizabeth döneminin dekoruyla görsellik açısından da zenginlik arz eden oyunda, iktidar sahibi bireyin, iyiyle kötüyü ayırt etme sürecinde karşılaştığı entrikalar ve ihanet sonucu, insan doğasına dair sorgulamalar canlandırılıyor.

İngiltere’de ve dünyanın birçok yerinde 1599’dan bu yana, 400 yılı aşkın süredir perdelerini açan Globe Tiyatrosu, dünyada çalışmalarını ve sahnesini Shakespeare oyunlarına adamış tek tiyatro topluluğu olarak dikkati çekiyor.

AA (18 Nisan 2013)

Yorum yapın