Serap Şahin’e 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

Aralık 26, 2018

Serap Şahin’e 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

Neden çocuklar için yazıyorsunuz?

Onların dünyasına ait olduğumu düşünüyorum. İçimde sürekli heyecanlanan ve büyükleri anlayamayan bir yanım var. Tek istediğim de onların hayalleri gibi hayatımın da mutlu sonla bitmesi. O dünyadan aldığım enerjiyle bunu başarabileceğime inandığım kitaplar sayesinde hep çocuklarla beraber yaşayabiliyorum.

Okuduğunuz ilk çocuk kitabı hangisiydi? Sizde ne gibi izler bıraktı?

Okuduğum ilk çocuk kitabı diyebileceğim kitap dünya masallarından Benekli Geyik Bambi. Okulumuza kurulan kütüphane de sayısız kitabın arasından seçmiştim. Kitabın kapağında ki Bambi’nin resmi beni çok etkilemişti. İri yuvarlak gözler… İlk defa karakter bana arkadaş oldu bilmiyorum ama sanki beni çok iyi tanıyordu. Benekli Geyik Bambi, benim çocukluk arkadaşım.

Bu kitabı keşke ben yazsaydım, dediğiniz bir kitap oldu mu?

Olmadı fakat fantastik anlatımdan çok etkileniyorum. Farklı canlılar ve güçler beni büyülüyor. Eğer şunu da ben yazsaydım deseydim Yüzüklerin Efendisi derdim.

Çocuklara yönelik kitaplardan en son hangisini okudunuz? Kitapla ilgili düşüncelerinizi kısaca belirtebilir misiniz?

İki buçuk yaşında bir oğlum var. Yeni yeni kitap dünyası ile tanışıyor ve o dönem annesi olan her anne gibi iyi bir okuyucu olmaya çalışıyorum. En son okuduğumuz kitap Feridun Oral’ın kitabı ”Ay Ne Zaman Gelecek?” Ay ve tavşanın güzel bir yol arkadaşlığı. Sevgi dolu bir anlatım. Feridun Bey’in kitaplarını beğeniyorum.

edebiyathaber.net (26 Aralık 2018)

Yorum yapın