Sakarya Üniversitesi ‘Sinema Akademisi’ açıyor!

Mart 28, 2014

Sakarya Üniversitesi ‘Sinema Akademisi’ açıyor!

Medeniyet_Neresi_Yusuf_Kaplan1.jpg-12-11-2013Sakarya Üniversitesi, Yusuf Kaplan’ın koordinatörlüğünde, geleceğin yönetmenlerini, senaristlerini ve sanat yönetmenlerini yetiştirecek bir Sinema Akademisi açıyor.

Bu çerçevede, Türkiye’nin saygın film yönetmenleri, kültür-sanat insanları ve sosyal bilimcilerin yer alacağı Sakarya Üniversitesi Sinema Akademisi’nde, dünyanın öncü sinemacıları ve yönetmenleri de ders ve seminerler verecek, üniversitenin bütün öğrencilerinin katılabileceği söyleşiler yapacak.

Akademik takvime uygun olarak iki dönem halinde tasarlanan ve Nisan’ın ilk haftasında başlayacak Sinema Akademisi’nde, medeniyet perspektifi ekseninde, sinemanın teorik ve pratik bütün alanlarında özgün bir sinema eğitimi verilecek.

Akademi, aynı zamanda üniversiteyi Türkiye’nin kültür sanat ve düşüncesinin nabzını tutan kültür merkezine dönüştürmeyi hedefliyor. Bu çerçevede her hafta, Türkiye’nin önde gelen düşünür, yazar ve sanatçılarının katılacakları ve bütün üniversite öğrencilerinin ve Sakarya halkının katılacağı konferanslar düzenleyecek. Yine dünya sinemasının sinemada çığır açan, dil kuran ülke sinemalarının ve öncü yönetmenlerinin filmlerinin toplu gösterimlerini yapacak. Bazı ülke sinemalarının öncü yönetmenleri bu toplu gösterimlere davet edilecek ve Sinema Akademisi’nin öğrencileriyle buluşacak, özel programlar yapacak.

Akademinin orta vadeli hedeflerinden biri, Sakarya’da düzenli uluslararası film festivali düzenlemek. Uzun vadeli en önemli hedeflerinden biri de, Sakarya’yı uluslararası bir sinema platosu haline getirmek. 

Ders ve seminer verecek yönetmen ve senaristler

Ezel Akay, Alparslan Bozkurt, Nuri Bilge Ceylan, Mahmut Fazıl Coşkun, İsmail Güneş, Semih Kaplanoğlu, Mecid Mecidi, Osman Sınav, Mesut Uçakan, Onur Ünlü, Derviş Zaimoğlu.

Ders seminer verecek akademisyen ve eğitmenler

Hüsamettin Arslan, Zahit Atam, Paul Dwyer, Nezih Erdoğan, Alev Erkilet, Enver Gülşen, Çiğdem Kiziroğlu, Mesut Mertcan, Özlem Oğuzhan, Ömer Faruk Özcan, Yusuf Kaplan, Sevin Okyay, Süleyman Seyfi Öğün, Edibe Sözen ve Haluk Şahin.

Konferans verecek yazar, düşünür ve sanatçılar

Oğuz Adanır, Ulvi Alacakaptan, Sinan Albayrak, Beşir Ayvazoğlu, Savaş Barkçın, Mehmet Barlas, Nilüfer Göle, Tahsin Görgün, İhsan Kabil, Hasan Kaçan, İbrahim Kalın, İsmail Kara, Nihal Bengisu Karaca, Erdal Keser, Fehmi Koru, Şerif Mardin, İlber Ortaylı, Mustafa Özel, Murat Pay, Zeynep Sayın, Bülent Somay, Necati Şaşmaz, Nilüfer Timisi, Sadık Yalsızuçanlar ve Atilla Yayla.

Mülakat Yeri ve Tarihi

Çalışma kapsamında 2 Nisan Çarşamba saat 13.00’de SAÜ Kongre ve Kültür Merkezinde (Giriş kat, Salon No: 8) mülakat yapılacak. Kayıt için şu sayfadaki  formu doldurmak yeterli olacak. Akademiye katılmak için öğrenim şartı aranmayacak. Sinemaya ilgi duyan herkes SAÜ bünyesinde açılan akademide ders görebilecek.

edebiyathaber.net (28 Mart 2014)

Yorum yapın