“Popüler Kültür ve Tekrarlanan İmajlar” yayımlandı

Mart 19, 2015

“Popüler Kültür ve Tekrarlanan İmajlar” yayımlandı

Popüler kültür_kozmos kapakBurak Satar’ın “Popüler Kültür ve Tekrarlanan İmajlar” adlı kitabı Kosmos Yayınları tarafından yayımlandı.

Arka kapaktan:

“Burak Satar; bugüne dek bildiğimiz popüler kültür külliyatının antolojisini yeni nesiller için bir araya toplayıp, günümüzdeki iz düşümleriyle bir araya getiriyor. Okuyacağınız bu kitapla Popüler Kültür’ün fenomenlerinin, günümüz sosyal medya fenomenlerine dönüştüğünü görecek, günümüz sanatının yapı taşlarını meydana getiren geçmiş zamanla, oluşmakta olan  “yenidünya” arasında sebep-sonuç kurabilmeye başlayacaksınız.

Önümüzdeki kişiselleşme trendine ket vuran tüketim alışkanlıkları dahilinde kaliteden uzaklaşmaya mı başlıyoruz yoksa her bireyin yeniden kendine özgü ihtiyaçları mı oluşuyor? Bütün bu sorular en popüler yaklaşımla toplumun bize yüklediği, hayran olduğun modele seni itme arzusundan başka ne olabilir ki? Yaşadığımız sistem için bütün hayatını adayacak müstakbel tüketicilerin bugününü hazırlayan mihenk taşları ve üzerine yükselecek kapital sistemin cenin hali hakkında farkındalık sahibi olmanız için tez kıvamında bir başucu kitabı sunuyor sizlere Burak Satar.”

edebiyathaber.net (19 Mart 2015)

Yorum yapın